Gigantul bancar multinațional din Spania Banco Santander a răscumpărat obligațiuni de 20 de milioane de dolari folosind blockchain-ul Ethereum.

Firma a efectuat o rambursare anticipată a obligațiunilor bazate pe blockchain, care au fost emise pe 10 septembrie 2019. Scopul proiectului este de a demonstra că blockchain-ul public Ethereum poate fi aplicat pe întregul ciclu de viață al activelor financiare.

„Activele financiare și securities pot fi gestionate complet pe un blockchain”,

a anunțat pe Twitter John Whelan, șeful Digital Investment Banking la Santander.

„Tocmai am efectuat o răscumpărare anticipată a obligațiunii noastre pe bază de blockchain pe care am emis-o pe 10 septembrie 2019. Acest lucru dovedește fără echivoc că o garanție a datoriei poate fi gestionată prin ciclul său complet de viață pe un blockchain (public în acest caz).”

Whelan este, de asemenea, președintele consiliul de administrație la Enterprise Ethereum Alliance. Acest consorțiu mondial de blockchain a furnizat tranzacții publice cu exploratorul de blocuri Ethereum pentru a demonstra tranzacția. Deoarece Santander a acționat atât ca emitent, cât și ca investitor în tranzacție, Whelan a dezvăluit tranzacții pe portofelul emitentului și portofelul pentru investitori.

Santander a emis prima sa obligațiune blockchain end-to-end pe 12 septembrie

Compania a spus că această tehnologie va face emiterea de obligațiuni mai rapidă, mai eficientă și mai simplă. Santander a mai spus că obligațiunea va rămâne pe blockchain-ul Ethereum până la sfârșitul scadenței sale de un an.

Santander nu este singura instituție financiară care a experimentat tehnologia pentru a emite obligațiune blockchain end-to-end.

Citeste si: CME lansează opțiuni pentru contractele futures Bitcoin

La mijlocul lunii noiembrie, gigantul bancar global HSBC a început să exploreze utilizarea blockchain-ului pentru emiterea de titluri cu venituri fixe în parteneriat cu Singapore Exchange și firma de investiții Temasek.

În octombrie, grupul de rating al gigantului serviciilor financiare Morningstar a dezvăluit că lucrează la o platformă blockchain pentru titluri de creanță emise ca tokenuri pe un blockchain.

CryptoZZ