Un studiu al declarațiilor oficiale ale oficialilor ucraineni arată că 57 de oficialități au declarat peste 21 000 de Bitcoin iar majoritatea deținătorilor de criptomonede fac parte din Consiliul Regional din Odesa și din Parlamentul țării. Un al doilea studiu arată că în 2017 cea mai mare sumă de criptomonede declarată de un oficial ucrainean era în Bitcoin Cash.

Trei parlamentari ucraineni declară Bitcoin în valoare de 47 milioane de dolari

Potrivit unui studiu recent realizat de Opendatabot, 57 de funcționari din Ucraina au declarat că au deținut peste 21 000 de BTC ca active necorporale în ultimii doi ani.

Oficialii ucraineni trebuie să-și dezvăluie activele într-un proces oficial de declarații electronice menite să reducă corupția. Opendatabot este un serviciu care monitorizează datele de înregistrare ale companiilor și funcționarilor ucraineni.

Compania a constatat că:

Cel mai mare număr de proprietari de bitcoin lucrează în Consiliul Regional Odessa, urmat de – Rada Suprema a Ucrainei. “Potrivit cercetării, toți oficialii au un total de 21 128 bitcoin”, a declarat RBC, subliniind că acest număr este doar o estimare și nu include altcoin sau alte active cripto declarate în grivne.

Opendatabot a constatat că, în perioada de doi ani, cel mai mare număr de Bitcoin declarat de un oficial ucrainean a fost Dmytro Ivanovych Holubov, Deputat al Poporului in Rada Suprea. El a declarat 4,376 BTC în 2015.

Anatoliy Ihorovych Urbansky, șeful Consiliului Regional al Odessei la cea de-a 7-a convocare, a fost al doilea. El a declarat 4,256 BTC cu o valoare de 111,1 milioane de grivne (~ 3,8 milioane USD) începând din decembrie 2016.

Oficialii ucraineni au declarat Bitcoin Cash in 2017

La o analiza a declaratiilor din 2017, oficialii ucraineni au declarat până acum un total de aproximativ 195,4 milioane grivne (~ 6,75 milioane de dolari) în criptomonede, potrivit unui studiu separat realizat de Bihus.info. Comparand cu alte tipuri de investiții, cei mai mulți funcționari și-au investit activele în criptomonede, arată cercetările.

bitcoin-invest