Browserul Opera a anunțat că adaugă suport pentru Bitcoin și Tron la cea mai recentă versiune Android. Compania norvegiană de software a anunțat anul trecut că portofelul integrat suportă Ethereum și tokenurile ERC-20.

Pentru început, Bitcoin și Tron vor fi disponibile doar pentru versiunea de Android a browserului. Este de așteptat ca în următoarele luni, acestea să devină disponibile și pentru utilizatorii de iOS.

Opera a declarat că acesta este un nou pas în direcția generației următoare a internetului – Web 3.0.

Cumpara Bitcoin

Opera este primul browser major ce integrează criptomonedele

Opera continuă să conducă procesul de integrare a criptomonedelor în comparație cu alte browsere majore. Apple a lansat un CryptoKit anul acesta, dar nu a oferit până acum un portofel cripto pentru browserul Safari.

Singurii concurenți pe piata cripto sunt browserul Brave și cel mai recent smartphone Samsung Galaxy s10. Brave se concentrează pe promovarea propriului token BAT și oferă opțiunea de transferuri doar pe versiunea de desktop.

Ultima versiune Opera va permite utilizatorilor să trimită și să primească BTC (Bitcoin) și TRX (Tron), precum și să vizualizeze istoricul tranzacțiilor.

“Cel mai important este că includem o integrare experimentală a Web 3, care permite site-urilor să solicite și să primească adrese, iar utilizatorii să efectueze tranzacții cu Bitcoin”.

Plățile cu mobilul cresc în popularitate

Opera se bazează pe faptul că utilizatorii de criptomonede sunt familiarizați cu plățile utilizând telefonul mobil. Popularitatea acestei metode de plată este în creștere în ultimii anii.

În ciuda acestui fapt, majoritatea interfețelor utilizatorilor sunt dificil de utilizat. În plus, portofelele cripto descărcabile generează preocupări cu privire la securitate.

carscenter-accepta-bitcoin

Din acest motiv, portofelul cripto oferit de Opera are potențialul de a deveni un succes. Versiunea beta Beta 53 pentru Android este disponibilă pentru descărcare în Google Play.