TMX Group, care gestionează Bursa din Toronto, a anunțat că va lansa servicii de brokeraj pentru criptomonede prin intermediul subsidiarei Shorcan DCN în colaborare cu Paycase Financial, companie locală care oferă servicii financiare descentralizate.

Inițiativa este planificată să fie lansată în al doilea trimestru al lui 2018 și va stabili o platformă de brokeraj pentru Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH).

Shorcan DCN are expertiză pe piața de servicii financiare canadiene, Paycase deține o platformă de agregare pentru datele cu privire la criptomonede iar BMO Financial Group va asigura serviciile bancare ce va forma infrastructura.

Președintele Shorcan Peter Conroy a declarat:

”Suntem entuziasmați în legătură cu această cooperare cu Paycase, deoarece sunt lideri pe piața financiară caracterizați de inovație și spirit antreprenorial. În perioada ce urmează vom pune bazele unei colaborări ce va asigura succesul acestei inițiative.”

Managerul TMX Group John Lee a adăugat

”Industria financiară globală este remodelată de avansurile noilor tehnologii, iar scopul nostru este să explorăm metode noi de a ne dezvolta afacerile, astfel încât să asigurăm clienților noștri serviciile necesare atât pe piețele financiare tradiționale, cât și a celor non-tradiționale”.

Proiectul este interesant mai ales deoarece o parte dintre instituțiile financiare canadiene sunt sceptice în ce privește criptomonedele. De exemplu, luna trecută, banca Toronto Dominion a interzis actiziționarea de criptomonede cu cardurile de credit, motivând decizia ca o ”măsură de protecție a clienților și a băncii”.