Un sondaj de opinie realizat de exchange-ul bitFlyer relevă că două treimi dintre europeni sunt optimiști cu privire la viitorul criptomonedelor. 66% dintre aceștia cred că acestea vor continua să existe în următorii 10 ani.

Sondajul, realizat prin Google Surveys, a inclus 10 000 de persoane din 10 țări europene, conform raportului bitFlyer.

Metode de a castiga criptomonede – Cum poti sa faci bani cu Bitcoin?

Față de anul trecut, numărul celor optimiști a crescut cu 3%, iar exchange-ul a declarat că acest lucru demonstrează încredere în creștere în criptomonede. Aceasta a avut loc în ciuda efectului pe care pandemia de COVID-19 l-a avut asupra economiei globale. Impactul asupra economiei globale a fost uriaș, cu prognoze că va genera o recesiune mai mare decât orice de la Marea Depresiune.


Italienii sunt cei mai optimiști cu privire la viitorul criptomonedelor

Italia – una dintre țările cele mai afectate de pandemie – s-a dovedit a fi cea mai optimistă în ceea ce privește viitorul criptomonedelor. Aproape trei sferturi dintre italieni (72%) cred că acestea vor continua să existe în următorii 10 ani.

Olanda și Polonia sunt următoarele țări de pe listă, cu 70% dintre respondenți spunând că criptomonedele vor continua să existe în următorul deceniu. Spania a fost a treia cea mai optimistă, cu 68%. Cei mai pesimiști par să fie britanicii, dar chiar și aici, 56% consideră că industria cripto va exista și în viitor.

“Este plăcut să vedem aceste rezultate care indică o progresie lentă dar constantă a criptomonedelor în conștiința publică”,

a declarat Andy Bryant, COO la bitFlyer Europe.

“Deși am putea privi acest lucru ca pe o realizare pentru monedele digitale, în ciuda reticențelor autorităților, merită să luăm în considerare faptul că acest lucru poate fi parțial din cauza perioadei prin care trecem”.

CryptoZZ