Compania cehă Optimus Exchange s.r.o a lansat versiunea beta a platformei sale de trading criptomonede, bazată pe blockchain-ul Neblio.

Ecosistemul de tranzacționare este bazat pe tokenul OPTX, care este folosit pentru a plăti taxele de tranzacționare sau de listare a propriilor tokenuri.

OPTX, tokenul nativ al platformei Optimus Exchange, este un token NTP1 construit pe blockchain-ul Neblio. Are o cantitate limitată de 10 miliarde de OPTX, iar prețul de plecare este de 0,00000001 BTC.

Tokenul poate fi achiziționat direct de pe platformă sau poate fi câștigat în cadrul programelor de bounty.

Interfața de tranzacționare este simplu de utilizat, iar traderii au posibilitatea de a plasa diferite tipuri de comenzi. Pentru moment, singurele criptomonede ce se pott ranzacționa sunt BTC, OPTX, și NEBL (tokenul nativ al blockchain-ului Neblio). Mai multe informatii gasiti pe pagina oficiala de twiter.

Programe de atragere a traderilor și de fidelizare

Având în vedere numărul mare de platforme de tranzacționare active, Optimus Exchange a implementat o serie de programe de atragere de utilizatori.

Printre acestea se numără sistemul Optimus Trader Ranking, Optimus Beta și un sistem de referrals.
Participanții la aceste programe pot obține tokenuri OPTX sau taxe de tranzacționare reduse.

De exemplu, Optimus Trader Ranking creează un clasament al traderilor pe baza volumului de tranzacții și a cantității de OPTX deținute.

Optimus Beta oferă posibilitatea de a câștiga tokenuri OPTX. Acesta va fi activ doar pe perioada în care platforma se află în sistem de beta testing.

Sistemul de refferals/affiliates generează recompense procentuale de tokenuri OPTX pentru cei ce recomandă noi utilizatori. Practic, între 10 și 25% din taxele de tranzacționare plătite de persoanele recomandate sunt transferate celui ce a făcut recomandarea.

Utilizatorii ce se înscriu pe platformă trebuie de asemenea să treacă printr-un sistem de KYC și să pună la dispoziție datele personale.

Listare de noi tokenuri

Optimus Exchange are un sistem relativ simplu de listare a noilor tokenuri pe platforma. Condiția de bază este ca acestea să fie tokenuri utility sau tokenuri de plată. Pentru a evita complicațiile legale, Optimus Exchange nu listează tokenuri security.

Proiectele ce doresc să se listeze pe platformă pot opta pentru un sistem de plată a taxelor lunar, trimestrial sau nelimitat. Taxele se achită în tokenul nativ al platformei, OPTX.

Pentru a acoperi aceste cheltuieli, proiectele ce se listează pe Optimus Exchange au posibilitatea de a utiliza sistemul de referrals și affiliates. Practic, o comunitate suficient de dezvoltată poate ajuta proiectul să își recupereze taxele de listare.

Odată ce un proiect este aprobat juridic și conceptual, acesta va trece printr-un sistem de vot al comunității Optimus. Platforma va lista un anume număr de proiecte noi în fiecare lună, conform unui anunț prealabil. Proiectele ce vor câștiga cele mai multe voturi din partea comunității vor fi listate în luna respectivă. Cele ce nu s-au calificat intră automat în următoarea rundă de vot.

Pașii ce trebuie urmăriți pentru listarea de noi tokenuri pe platformă sunt prezentați în detaliu pe site-ul Optimus Exchange, asigurând transparența procesului.

Va invitam sa testati platforma si sa ne spuneti o parere in rubrica comentarii sau pe canalul de telegram oficial.

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI. MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII