În ultima perioadă au apărut foarte multe proiecte de creare a unor orașe utopice, construite pe baza tehnologiei blockchain și în care tranzacțiile să se realizeze pe bază de criptomonede. De la Akon Crypto City din Senegal și Bitcoin City în Slovenia, oamenii întreprinzători își doresc să creeze utopii bazate pe principiile de libertate și descentralizare oferite de criptomonede.

Bitcointopia este o companie care a început să achiziționeze teren într-o zonă rurală din statul Nevada, unde dorește să construiască un oraș experimental ce va funcționa pe bază de criptomonede.

Bazat pe planurile concepute de Walt Disney pentru construirea Epcot, clădirile vor fi o combinație între nou și vechi, dotate cu tehnologiei blockchain și inteligență artificială. Pe viitor, proiectanții doresc să utilizeze taxiuri zburătoare și un hyperloop, precum și să asigure sustenabilitatea prin utilizarea energiei regenerabile.

În prezent, compania vinde parcele de un acru la prețul de 0.5 BTC și case construite din prefabricate la prețul de 5-20 BTC în funcție de dimensiuni și materiale. Site-ul încurajează rezidenții să creeze propriile firme care să asigure necesitățile de îmbrăcăminte, alimente și tehnologie.

Pentru cei care preferă apa, există Seasteading Institute – companie înființată în 2008 care construiește o insulă artificială cu 300 de locuințe pe coasta Polineziei franceze. În 2016, compania a încheiat un parteneriat cu arhipelagul din Pacificul de Sud, asigurând astfel internet prin fibră optică și alte servicii.

Compania a lansat Varyon ICO, oferind un token în baza căruia pot fi achiziționate locuințele de pe insula plutitoare. Cu un cost estimat de 60 milioane de dolari, proiectul este planificat să se finalizeze în 2022 și este creat pe principiul sustenabilității. Rezidenții vor putea să cultive plante și să practice acvacultura, utilizând energia solară și sisteme avansate de filtrare și reciclare a apei.

O altă opțiune este Puerto Rico – după ce a fost devastată de uraganul Maria în 2017, insula din Caraibe s-a arătat foarte dispusă să primească cripto-milionari ce doresc să participe la crearea Sol – o utopie modernă bazată pe blockchain și criptomonede.

Guvernul din Puerto Rico oferă importante scutiri de impozite pentru deținătorii de criptomonede și s-a arătat dispus să sprijine aceste inițiative.

Așadar, indiferent că își doresc să trăiască pe continent sau pe o insulă, cripto-entuziaștii au oportunitatea de a pune în practică cele mai idealiste concepte când vine vorba despre construirea orașului ideal.