Congresul american: criptomonedele sunt folosite pentru finanțarea extremiștilor și a teroriștilor

Experții audiați de Comisia Financiară din Congresul american susțin că Bitcoin și alte criptomonede sunt folosite pentru a finanța extremiștii și teroriștii de pe teritoriul american. Audierea a avut ca subiect modul în care organizațiile extremiste obțin finanțare.

Trei dintre cei cinci martori audiați au susținut că Bitcoin este folosit pentru a susține financiar aceste organizații. Jared Maples, directorul biroului din New Jersey al Homeland Security și George Selim, directorul Ligii Anti-Defăimare (ADL), au dat inclusiv câteva exemple concrete.

În 2017, imediat după atacul din Charlottesville, Virginia, 60.000 de dolari în Bitcoin au fost donați pentru editorul Daily Stormer, Andrew Anglin. The Daily Stormer este un forum dedicat extremiștilor de dreapta. Selim a menționat că Stormfront, cel mai vechi și mai mare site neo-nazist a primit aproximativ 30.000 $ în Bitcoin înainte de octombrie 2017. Andrew „weev” Auernheimer, un alt reprezentant al mișcării neo-naziste, a primit aproape un milioan de dolari în Bitcoin.

Rena Miller, specialist în economie financiară la Serviciul de cercetare al Congresului, a subliniat că combaterea finanțării grupurilor extremiste din S.U.A. prezintă unele noi provocări datorită apariției de noi metode online de strângere de fonduri.

Organizațiile extremiste obțin finanțare prin criptomonede

Studiul realizat de ADL a subliniat rolul rețelelor social-media și al criptomonedelor în finanțarea organizațiilor extremiste americane. Miller a sugerat că guvernul Statelor Unite ar trebui să își extindă eforturile de colectare și analizare a datelor financiare. În opinia sa, autoritățile ar trebui să aibă mai mult acces la datele furnizate pe rețelele de socializare și procesatorii de plăți.

Selim a remarcat, totuși, că unele companii cripto precum Coinbase aplică politici ”anti-ură” care împiedică clienții să transfere fonduri unor organizații extremiste. De asemenea, Twitter are un Neonazi BTC Tracker. Acesta este un bot care postează informații legate de portofelele Bitcoin identificate ca finanțatori ai organizațiilor extremiste.

Selim a sugerat, că SUA ar trebui să creeze un cadru legal să permită platformelor cripto să urmărească tranzacțiile online și să prevină potențialul de exploatare a serviciilor lor.

Maples a declarat la rândul său că:

„Nu putem ignora posibila utilizare a criptomonedelor ca mijloc de finanțare a actelor de extremism intern în Statele Unite ale Americii. Trebuie să instituim o supraveghere strictă”.

Ike

Postari recente

Cardano va emite Kanye Coin

Co-fondatorul proiectului Cardano, Charles Hoskinson, a anunțat o inițiativă de promovare a proiectului ce include… Citeste mai mult

2 ore

Piața Forex versus piața crypto

Majoritatea celor interesați să câștige bani din investiții pe termen scurt lucrand tot cu bani… Citeste mai mult

3 ore

Expedia încheie parteneriat cu Travala

Expedia Partner Solutions (EPS), una dintre mărcile Grupului Expedia, a lansat un nou parteneriat cu… Citeste mai mult

5 ore

Tokenurile non-fungibile, o inspirație pentru artiști și gameri

De la apariția lor, tokenurile non-fungibile au generat tranzacții în valoare de peste 20 de… Citeste mai mult

o zi

Șeful cripto la VISA: CBDC este cel mai important trend pentru decada următoare

Cuy Sheffield, care conduce proiectele cripto ale companiei de carduri Visa, este de părere că… Citeste mai mult

o zi

Dacă urmează modelul Apple, Bitcoin va depăși curând 10.000$

Mulți analiști au manifestat o atitudine pesimistă cu privire la evoluția Bitcoin după declinul înregistrat… Citeste mai mult

o zi