Fostul manager de fonduri Michael Novogratz a vorbit despre bitcoin într-un interviu la televiziunea americană CNBC. Părerea miliardarului despre bitcoin este că acesta va crea o revoluție în tehnologie. După evaluările lui Novogratz, valoarea bitcoinului va ajunge la 10 000 de dolari în 6-10 luni.

Novotratz a și trecut de la vorbe la fapte. Fost director la firma de investiții Fortress și fost partener la Goldman Sachs, Novogratz s-a săturat să fie pensionar. Mai nou, vrea să dea startul unui fond de 500 de milioane de dolari pentru criptomonede, vânzări de jetoane și alte startup-uri din domeniu. Părerea miliardarului despre bitcoin este că e prea tentant să nu se implice pe piață.

Fondul se va numi Galaxy Digital Asset, iar Novogratz urmează să investească 150 de milioane de dolari din banii săi în proiect. Are în plan să strângă restul până la 500 de milioane până în luna ianuarie, de la alți investitori și administratori de fonduri.

părerea miliardarului despre bitcoin

Novogratz nu o să se concentreze pe o gamă restrânsă de criptomonede. Miliardarul intenționează să investească fără discriminări în întreaga industrie. Acesta a explicat că vrea „să joace întregul ecosistem”.

Într-un interviu în cadrul emisiunii Fast Money de la CNBC, Novogratz a spus că domeniul cripto este o revoluție:

„Nu m-am gândit niciodată că o să renunț la pensionare. Domeniul este însă atât de interesant acum, încât m-am hotărât să construiesc o afacere. O să angajez o grămadă de oameni deștepți și o  să strngem un fond. Să sperăm că o să profităm de domeniul ăsta, pe care eu îl văd ca pe o revoluție. O revoluție descentralizată.”

Mania se justifică

Novogratz a comparat bitcoinul cu aurul, ca metodă de stocare de valori. A spus că tehnologia începe să „aibă tot mai mult sens”, pe măsură ce ne îndreptăm spre mediul digital.

Novogratz a continuat prin a spune că, deși bitcoinul este o bulă, mania din jurul său este justificată. Este o evoluție tehnologică ce promite să ne schimbe viețile fundamental. Bitcoinul urmează să fie „cea mai mare bulă a timpurilor noastre” a adăugat acesta. „Ar putea să ajungă la 10 000 de dolari foarte curând. O să crească pentru că interesul față de monedă este din ce în ce mai mare”, a spus Novogratz. „Deja aud cum se adună turmele.”

Nu este prima predicție pe care o face Novogratz. În aprilie, acesta recunoștea că a investit 10% din averea pe care o are în bitcoin și prezicea că prețul o să ajungă la 2000 de dolari.

Citește aici, ce părere aveau investitorii mari despre bitcoin acum doi ani. În 2015, când prețul era de doar 2-300 de dolari, nici nu voiau să audă de bitcoin și de criptomonede.