Parlamentul din Liechtenstein aprobă unanim legea cu privire la blockchain
Parlamentul din Liechtenstein a adoptat în unanimitate Legea privind tokenurile și entitățile care furnizează servicii bazate pe tehnologii de încredere (TVTG), cunoscută și sub denumirea de Blockchain Act.
Legea a fost aprobată pe 3 octombrie și va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2020. Blockchain Act are drept scop îmbunătățirea protecției investitorilor, combaterea spălării banilor și stabilirea clarității de reglementare. De asemenea, va reglementa problemele de drept civil în legătură cu protecția clienților și a activelor și va stabili o supraveghere adecvată a diverșilor furnizori de servicii din industria blockchain.
Anunțul oficial susține că acest act va face din Liechtenstein prima țară care are o reglementare cuprinzătoare a economiei bazate pe tokenuri.
Luna trecută, Bittrex a anunțat că platforma de tranzacționare cripto Bittrex Global va avea sediul în Liechtenstein.
Domeniile .eth furate la începutul acestei luni au fost returnate
Pe data de 1 octombrie, compania OpenSea a organizat o licitație pentru mai multe domenii construite pe rețeaua Ethereum. Așa numitele Ethereum Name Service’s (ENS) au fost create ca alternative la sistemul DNS și se bazează pe ideea de descentralizare și imutabilitate.
Un hacker a descoperit un bug ce i-a permis să achiziționeze 17 nume de domenii .eth la prețuri mult mai mici față de cea mai mare ofertă. Printre acestea se numărau apple.eth, defi.eth, pay.eth și wallet.eth.
Din cauza imutabilității, licitația nu a putut fi anulată, astfel încât OpenSea a fost nevoită să roage hacker-ul să returneze domeniile în schimbul unei recompense. Aceasta a fost stabilită la 25% din valoarea celei mai bune oferte pentru numele domeniului.
Pe data de 4 octombrie, OpenSea a anunțat pe Twitter că hacker-ul a returnat domeniile achiziționate incorect.
Tether susține că se așteptă să fie dați în judecată sub acuzația de manipulare a prețurilor
Compania Tether a postat un comunicat de presă în care spune că se așteaptă la procese bazate pe cercetările publicate cu privire la manipularea prețurilor de pe piața cripto. Multiple analize au susținut că Tether manipulează prețurile criptomonedelor prin injectarea de USDT pe piață. Compania a susținut că tokenurile USDT sunt emise în baza cererilor depuse de instituțiile ce folosesc criptomoneda stabilă.
Cu toate acestea, până în prezent Tether nu a relizat un audit oficial care să demonstreze că USDT este susținut de depozite în dolari.
Alături de Bitfinex, compania Tether este implicată într-un proces intentat de biroul general al procurorului din New York în urmă cu aproape șase luni. Pe data de 14 octombrie, cele două companii au termen limită pentru a pune la dispoziție instanței o serie de documente cu privire la un împrumut acordat de Tether exchange-ului Bitfinex. Până în prezent, reprezentanții Tether și Bitfinex au refuzat să producă documentele în cauză.
Firmele din Ohio nu mai pot plăti impozite cu Bitcoin
Șeful Trezoreriei din statul Ohio a anunțat că firmele nu vor mai putea plăti taxele cu Bitcoin din cauza unor dificultăți legale. Site-ul OhioCrypto.com, creat în noiembrie anul trecut în acest scop de trezorierul anterior a fost suspendat. Aparent, decizia a fost luată deoarece Comisia de Supraveghere a Trezorerie a declarat că nu au fost acordate aprobările necesare pentru a implementa un astfel de sistem.
- Pe acelasi subiect: Statul Ohio permite firmelor să plătească impozite în Bitcoin
În plus, procurorul general din Ohio, Dave Yost, este împotriva acceptări criptomonedelor ca metodă de plată a impozitelor. El a susținut că firmele care folosesc Bitcoin ”cultivă crima organizată și operațiunile de pe piața neagră” și că site-ul OhioCrypto.com facilitează acest tip de activități în loc să ajute la plata impozitelor.
Noul șeful al Trezoreriei, Robert Sprague, a menționat că, deși dorește ca Ohio să fie în fruntea inovațiilor tehnologice și să sprijine înființarea de noi afaceri, trebuie să respecte legislația existentă din stat.