IOTA creează pașaport de sănătate digital bazat pe blockchain

Utilizarea tehnologiei blockchain în sectorul sănătății a fost stimulată de pandemia COVID-19. Proiectul german IOTA a dezvăluit un pașaport digital de sănătate numit Selv, bazat pe tehnologia blockchain și IoT. Dezvoltat în parteneriat cu firma de avocatură americană Dentons, Salv este o aplicație mobilă care stochează informațiile cu privire la sănătatea utilizatorului.

Bitcoin si Ethereum – Cursuri gratuite! Intra pe canalul nostru de youtube

În plus, oferă o alternativă descentralizată la marea majoritate a aplicațiilor centralizate din spațiul global de gestionare a sănătății. Selv este open source, gratuit și respectă Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) al Uniunii Europene.

Conform anunțului oficial, Selv criptează și stochează în siguranță toate datele personale pe dispozitivul utilizatorului. Aplicația este, de asemenea, programată pentru a fi verificată integral de consultanții externi de securitate.

Pașaport digital de sănătate pregatit pentru scalare si stocare

În ceea ce privește scalabilitatea și interoperabilitatea, Selv respectă specificațiile W3C privind identitățile descentralizate (DID). Aplicația poate fi de asemenea ușor integrată în seturile de instrumente COVID-19 existente în majoritatea țărilor.

Fundația IOTA și Dentons au prezentat aplicația în cadrul Global Legal Hackaton ce a avut loc la New York la începutul lunii mai.

În prezent, demo-ul Selv cuprinde o aplicație mobilă Android, iOS și desktop, care permite utilizatorilor să își stocheze certificatele de sănătate într-o manieră sigură. De asemenea, pot să împărtășească în mod contactless starea lor de sănătate cu autoritățile, angajatorii sau colegii.

Pentru a putea continua dezvoltarea Selv, Fundația IOTA se află în prezent în discuții pentru a obține o subvenție în valoare de aproximativ 547.000 USD. Finanțarea este necesară pentru a se asigura că aplicația este gratuită pentru utilizare la momentul lansării sale oficiale. Fondurile vor fi, de asemenea, utilizate pentru îmbunătățiri ale performanței aplicației și integrarea în backend-ul sistemelor naționale de sănătate.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni