Mai multe grupuri au intrat în cursa Tokenize Bitcoin Cash. Dezvoltatorii sunt cum nu se poate mai motivați de premiul de 5 milioane de lire sterline ca să aducă funcția de tokenizare în ecosistemul cripto, care înseamnă că în curând am putea avea contracte smart implementate în rețeaua bitcoin cash.

Premiu de 5 milioane de lire sterline

Mai bine de 50 de echipe au acceptat provocarea Tokenize Bitcoin Cash. Tema este să facă criptomoneda un „stâlp de sprijin pentru o economie distributivă globală”. Concursul a fost lansat recent de Coingeek, compania cripto condusă de antreprenorul miliardar Calvin Ayre. Premiul în bani este de 5 milioane de lire sterline. Concursul a fost organizat în cooperare cu firma de cercetare și dezvoltare Nchain Group.

„Avem mare încredere că bitcoin cash este blockchainul adevărat care o să iasă la suprafață după ce toată panica de pe piață se risipește. Vrem să ne aisgurăm că BCH are toate uneltele neesare să atingă acest scop și mai mult. Tokenizarea este un alt pas în această călătorie, în care  creăm „cea mai bună specie” de monedă, care are toate componentele lucrării albe originale ale lui Satoshi dar și funcționalități suplimentare care să îmbunătățească și mai mult BCH”, a comentat Ayre.

Cerințe de înscriere

Organizatorii au explicat că provocarea este crearea unui sistem care permite crearea securizată, emiterea și distrugerea de monede. Un portofel care să le permită utilizatorilor să vadă, să tranzacționeze și să încaseze jetoanele. O soluție de audit care să permită terților să valideze independent statutul tuturor jetoanelor emise pe blockchian. Nu e nevoie să implice execuția unui contract smart pe blockchain. Participanții trebuie însă să demonstreze cazuri de utilizare reale.

Coingeek va oferi acces și licență de a utiliza anumite active din portofoliul de patent Nchain. Soluția va fi evaluată în funcție de cât de bine îndeplinesc obiectivele, dar și cât de eficiente sunt când folosesc aceste active cu proprietate intelectuală. Participanții nu sunt însă limitați și nu li se cere să folosească Nchain, pentru că cei de la Coingeek spun că vor să încurajeze creativitatea și ideile noi.

Cei interesați să participe și care au cunoștințe de programare pot să afle mai multe și să se înregistreze în concurs AICI.