Candidatul american pentru Camera Senatului, Austin Peterson, a început să accepte donații pentru campania sa electorală cu bitcoin.

Născut în Missouri, candidatul reprezintă Partidul Republican și speră să câștige alegerile preliminare și șansa de a lupta împotriva democratei Claire McCaskill. Acesta a făcut un anunț pe rețelele sociale și a postat un link către pagina de donații a campaniei de pe BitPay.

Cursa din Missouri este în acest moment la fel de sigură ca aruncatul de zaruri. Democrata McCaskill a câștigat alegerile din 2012, dar președintele Donald Trump, reprezentant al republicanilor, a câștigat alegerile de anul trecut cu 69% din voturi în Missouri. Așadar, mulți dintre liderii republicani consideră că este o foarte bună ocazie să își asigure majoritatea în Senat.

Cu toate acestea, Austin Petersen nu se numără printre favoriți în cursa pentru nominalizarea republicanilor. Nu a avut până acum o funcție publică și și-a petrecut o mare parte din viața profesională ca activist politic și în mediul online.

Acestea fiind spuse, Petersen are experiență pe scena politică. A ieșit pe locul doi în alegerile preliminare pentru funcția de președinte în 2016 din partea Partidului Libertarian. A pierdut atunci în fața fostului guvernator din New Mexico, Gary Johnson. Petersen a ieșit însă mai bine decât John McAfee, care lansase o operațiune de minare de criptomonedă de câteva milioane de dolari.

Între timp, Petersen și-a schimbat afilierea politică. A trecut la Partidul Republican. A devenit astfel parte din ramura mai conservatoare a partidului, care îl include pe senatorul Rand Paul. Și acesta din urmă a acceptat donații în bitcoin în perioada de campanie electorală .

Dacă Petersen reușește să câștige alegerile, se presupune că va fi prietenos cu comunitatea cripto. Acest lucru ar fi destul de important dacă Actul de Corectitudine a Taxării Criptomonedelor ajunge să fie supus la vot în Senat. Mai mult, Petersen este un susținător loial al guvernării limitate. Așadar, probabil că nu ar fi de acord cu reglementarea strictă a criptomonedelor.

Sursa – CryptoCoinsNews