În cursul zilei de marți, piața cripto a înregistrat o creștere semnificativă, cu Bitcoin ajungând până la 8916$. Per ansamblu, majoritatea altcoins au înregistrat creșterei de două cifre, generând o creștere a evaluării totale cu 25 de miliarde în 24 de ore. Dominanța BTC a scăzut de la 68% la 66% ca urmare a acestei evoluții.

După avântul de marți, a urmat o corecție de aproape 200$ a prețului BTC, care se situează în prezent în jurul valorii de 8650$.

Reporterul CNBC Brian Kelly a declarat în emisiunea Fast Money:

“Cred că există o oportunitate de creștere enormă pentru Bitcoin, dar poate că nu se va materializa mâine.”

Opinia sa nu a fost primită pozitiv de alți analișyi. Traderul cripto Josh Rager, de exemplu, este de părere că afirmațiile lui Kelly au fost semnal de ”shorting” a prețului.

Ultimele evoluții ale prețurilor s-au bazat pe creșterea adreselor unice de Bitcoin, un semnal pozitiv pentru preț. Creșterea de 22% a prețului din această lună este însă ușor exagerată. Analiștii tehnici sunt de părere că există posibilitatea unei corecții până la valoarea de 8.000$.

Piața cripto a înregistrat o creștere semnificativă 

Poate cea mai mare surpriză a acestei săptămâni a fost evoluția Bitcoin SV. Criptomoneda susținută de Craig Wright a crescut de la 115$ la 440$.

Justificarea a fost evoluția procesului Kleinman vs Wright, în cadrul căruia Wright susține că este Satoshi Nakamoto.

Săptămâna trecută, Craig a prezentat un document care descrie trei trusturi care dețin cheile private ale criptomonedelor deținute de Satoshi. Judecătorul cazului i-a acordat lui Wright termenul de 22 ianuarie pentru a prezenta parolele pentru aceste trusturi.

Comunitatea cripto a subliniat în numeroase rânduri că singurul mod în care o persoană poate dovedi că este Satoshi este să mute BTC din portofelele deținute de acesta. Până acum, niciunul dintre pretendenți nu a reușit să facă acest lucru.

CryptoZZ