Samson Mow de la Blockstream a remarcat că presa financiară din China raportează despre Bitcoin și cripto, în ciuda unei interdicții comerciale la nivel național. În opinia sa și a altor personalități din comunitatea cripto, este un semnal că atitudinea anti-cripto a guvernului chinez nu mai este atât de dură.

Mow a anunțat pe Twitter că unul dintre cele mai mari ziare din China a postat un articol despre evoluția Bitcoin:

”Securities Times China tocmai a postat un articol despre Bitcoin, spunând că a crescut cu 45% în acest an și a atins 10.000 USD. Acesta este un ziar financiar din China cu o acoperire masivă.”

Optimism pentru piața cripto din China

Guvernul autoritar al Chinei ar putea să-și înmoaie poziția asupra criptomonedelor, deoarece președintele Xi Jinping s-a declarat public în sprijinul tehnologiei blockchain. China a interzis tranzacționarea criptomonedelor și reclama la proiecte cripto în 2017, provocând prăbușirea pieței ICO.

Autoritățile au luat măsuri de-a lungul timpului impotriva celor ce foloseau platforme precum WeChat pentru a tranzacționa Bitcoin.

Ulterior, China a propus interzicerea mineritului Bitcoin, ceea ce a panicat majoritatea investitorilor cripto. Cele mai mari mining pools BTC sunt localizate în China, alături de cei mai mari producători de hardware de minare.

Cu toate acestea, guvernul monitorizează industria blockchain cu atenție. De exemplu, publică periodic un clasament al proiectelor cripto similar cu evaluările Weiss Ratings. Banca centrală din China se spune că lucrează la propriul proiect blockchain pentru un e-yuan.

Recent, o instanță chineză a decis că criptomoneda este legală și este clasificată drept proprietate conform legislației chineze, adăugând protecție pentru deținătorii de cripto chinezi.
Toate aceste aspecte oferă optimism cu privire la o posibilă schimbare a atitudinii Chinei față de Bitcoin.

CryptoZZ