Piața de tokenuri security va continua să se extindă în 2019 conform spuselor CEO-ului Securitize Carlos Domingo. Acesta a declarat că se așteaptă ca 2019 să fie esențial pentru dezvoltarea acestei piețe.

Securitize este una dintre companiile care are ca scop crearea unui ecosistem de tokenuri security, inclusiv emiterea și tranzacționarea transparentă. A atras investiții de la Coinbase și Ripple și a realizat deja tranzacții cu tokenuri security reglementate.

Compania se concentrează pe piața americană, în timp ce alte firme similare vizează cercetarea oportunităților în Europa și Asia. În SUA, Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) a intensificat recent controlul asupra tokenurilor vândute prin ICO. Autoritatea de reglementare a sugerat că unele dintre ele ar fi putut fi titluri de valoare neînregistrate.

Modelul ICO s-a dovedit a fi incredibil de eficient la început. Ulterior, scepticismul și scăderea prețurilor de pe piața cripto a dus la o reducere semnificativă a finanțării.

Piața de tokenuri security

Într-un ecosistem complet reglementat și cu un nou tip de mecanism de schimb și transfer, vânzările de tokenuri pot continua să atragă anumite forme de investiții.

Fondurile Tokenized, care permit o mai bună automatizare, transferuri și control, vor face apel la ecosistemul financiar tradițional și vor înregistra o creștere în noul an, potrivit lui Domingo.

Până de curând, criptomonedele au fost considerate imuabile și foarte sigure. S-a dovedit că hack-urile și alte probleme sunt posibile din cauza contractelor defectuoase sau a manipulării frauduloase.

Tokenurile security au o formă de control mai centralizată și o securitate cibernetică mai bună. De asemenea, ele beneficiază de avantajul tranzacționării și sunt vândute pentru fiat, ceea ce poate duce la un preț mai previzibil.

“Piețele financiare încep să vadă tokenurile security drept crowdfunding pe steroizi … pe o bază globală, investitorii pot proveni din 40-50 de jurisdicții și asta este un avantaj pe care tehnologia tradițională nu îl poate oferi cu ușurință”, a spus Domingo.

Aceste Tokenuri security s-ar putea dovedi o soluție complementară pentru sistemul financiar tradițional. In acest fel, acestea nu ar fi dependente de fluctuațiile prețurilor Bitcoin (BTC).