Scăderea de preț a Bitcoin de săptămâna trecută a speriat investitorii retail, dar i-a încurajat pe cei instituționali. Piețele futures BTC reglementate din SUA au înregistrat volume mari, alături de toate celalate derivative.

Cererea din ce în ce mai mare de produse derivate cripto este un semn clar al interesului în creștere al investitorilor instituționali, în ciuda nivelului ridicat de volatilitate de pe piață.

Piețele de futures sunt înfloritoare

Valoarea de piață a Bitcoin a luat o scăzut cu mai mult de 2000 de dolari în ultimele două săptămâni. De la un maxim de 9.100 dolari pe 11 noiembrie, BTC a ajuns la 6.600$ pe 25 noiembrie.

În această perioadă, s-au lichidat aproape 1 miliard de dolari de poziții lungi și scurte pe platforma de tranzacționare a derivatelor BitMEX.

Testeaza un exchange descentralizat!

Pe 22 noiembrie, Bakkt, în schimb a atins un volum record de tranzacții de 2.728 de contracte futures BTC lichidate fizic. Aceasta a reprezentant o creștere de 66% față de perioada anterioară de 24 de ore.

În cursul zilei de 27 Noiembrie, când Bitcoin a început să crească din nou, volumul a atins 3151 de contracte, echivalentul a 23 de milioane de dolari. Semn ca piețele de futures sunt înfloritoare.

Un fenomen similar s-a produs pe bursa Chicago mercantile Exchange (CME). Vineri, CME a raportat 424 milioane dolari în volum total de tranzacționare, în timp ce luni a înregistrat 400 milioane dolari. Acesta este cel mai mare volum de tranzacționare agregat înregistrat din septembrie.

Fondurile Grayscale atrag volume masive

Investitorii instituționali par să se bucure de volatilitatea prețurilor BTC. Datele raportate de Grayscale Investment arată infuzii masive de capital în acest trimestru. Acestea au atins 171,7 milioane de dolari în Bitcoin Trust. Potrivit firmei, aceasta este „cea mai mare” intrare trimestrială în istoria produsului de șase ani.

Datorită creșterii cererii de la investitorii acreditați, firma a depus o declarație de înregistrare voluntară pe formularul 10 la SEC pentru Bitcoin Grayscale Trust. Dacă este aprobat, trustul de investiții ar deveni primul instrument de investiții în cripto ce obține statutul de companie care raportează SEC.

Interesul din ce în ce mai mare pentru bitcoin în rândul investitorilor instituționali arată că piața cripto se maturizează. Multe țări au început să dezvolte cadre de reglementare care să permită instituțiilor financiare să tranzacționeze această criptomonedă.

CryptoZZ