Waves Enterprise, o platformă blockchain pentru clienți corporate, a anunțat o serie de actualizări majore în versiunea 1.2. Acestea includ un sistem de licențiere, un nou data crawler, anchoring și alte îmbunătățiri majore.

Noul sistem de licențiere

Platforma blockchain Waves a introdus licențe pentru tehnologiile proprietare Waves Enterprise. Orice rețea privată nou-creată va putea funcționa în modul de testare fără licență până la atingerea blocului 30.000 (aproximativ două săptămâni). După aceea, o licență trebuie achiziționată pentru a continua operarea.

Sunt disponibile mai multe tipuri de licențe:

  • O licență de testare a platformei și tehnologiei;
  • Licență comercială;
  • Licență necomercială;
  • Licență Mainnet, valabilă numai pentru utilizarea tehnologiei pe rețeaua principală Waves Enterprise. Aceasta este gratuită, dar necesită ca nodul să dețină o anumită cantitate de tokenuri WEST în echilibru;
  • Licențele pot fi achiziționate pentru o perioadă de un an sau doi ani, pentru utilizare nedeterminată. În viitor, va fi adăugată și opțiunea de închiriere a unei licențe pentru perioada de utilizare. La expirarea licenței, nodul nu va mai putea crea tranzacții, ci va putea doar citi date.

Dezvoltati-va cunostintele pe timp de pandemie! Probabil cea mai mare oportunitate de a invata lucruri noi!

O creștere accentuată a vitezelor pentru contractele inteligente containerizate

Versiunea 1.2 a implementat un protocol actualizat pentru comunicarea între un nod și un container care deține un contract inteligent. Protocolul de comunicare REST a fost înlocuit cu gRPC binar. Acesta permite creșterea vitezei de executare a contractului de până la 70 de ori. Drept urmare, procesele de afaceri care implică o încărcătură industrială de miliarde de tranzacții pe an pot fi acum deservite.

Crawler de date actualizat in platforma blockchain Waves

O altă componentă a actualizării este un nou crawler de date; un instrument responsabil pentru transportul datelor de la blockchain la un alt serviciu. Datorită unui motor reconstruit, noul crawler este mai rapid și mai stabil. O descriere detaliată a erorilor facilitează desfășurarea și ajustarea crawlerului de date.

Schimb de date private în cadrul clientului

Clientul corporativ Waves Enterprise acceptă acum lucrul complet cu date private din interfață. Anterior, această funcționalitate era disponibilă doar prin API-ul nodului. Interfața facilitează, de asemenea, crearea și editarea grupurilor pentru trimiterea/primirea de date private. Opțiunea de schimb de date private este disponibilă numai pentru proprietarii de noduri.

Ancorare

Actualizarea 1.2 oferă, de asemenea, funcționalitate de ancorare, care permite interconectarea a două sau mai multe rețele. Datele scrise pe un singur blockchain pot fi acum copiate în alte rețele și facilitează creșterea nivelului de descentralizare.

Soluția oferă ancorare între rețelele asemănătoare Waves, cum ar fi Waves Platform și rețele private bazate pe tehnologia Waves. Sistemul de anchoring oferă viteze mai mari de tranzacție decât soluțiile de ancorare bazate pe alte criptomonede.

Funcționalitatea de anchoring poate fi activată în fișierul de configurare al oricărui nod, precum și în aplicația client Waves Enterprise.

Alte îmbunătățiri pentru platforma blockchain Waves

Interfața de admin Waves Enterprise a fost actualizată pentru a include serviciul de autorizare. Adăugarea de utilizatori și crearea contului sunt acum disponibile într-o singură interfață. Integrarea sistemelor de gestionare a utilizatorilor a devenit, de asemenea, mai convenabilă.

În plus, nucleul nodului a fost optimizat, inclusiv cu mecanisme pentru crearea blocurilor și operarea stratului de rețea. În consecință, nivelul resurselor necesare pentru menținerea aceluiași randament a fost redus la jumătate. La rândul său, acest lucru va duce la reducerea costurilor operaționale și a cerințelor hardware.

Waves Enterprise oferă confidențialitate datelor, criptare configurabilă și contracte inteligente în limbaj agnostic.

In prezent criptomoneda Waves se tranzactioneaza in jurul valorii de 0.8$ si este printre putinele criptomonede care nu au fost afectate de scaderea recenta in raport cu Bitcoin.

CryptoZZ