Sinteza cripto 21 mai – Platforma exchange Kraken a strâns deja 6 milioane de euro prin vânzarea de acțiuni

SEC amână decizia cu privire la ETF-ul Bitcoin VanEck/SolidX

Autoritatea de reglementare SEC a amânat din nou decizia cu privire la aprobarea Bitcoin ETF propusă de VanEck/SolidX. Decizia de amânare a fost însoțită de un document explicativ în care SEC își explică motivele.

În rezumat, autoritatea de reglementare își face probleme cu privire la posibilitatea de manipulare a piețelor. De asemenea, volumele de tranzacționare reale și dimensiunea pieței cripto sunt alte elemente ce generează îndoieli.

Termenul următor pentru propunere este 19 august, iar decizia finală trebuie luată până pe 18 octombrie.

FCA din Marea Britanie raportează 34 milioane de dolari pierduți în cripto-scams

Principala autoritate de reglementare financiară din Marea Britanie, Autoritatea de Conduită Financiară (FCA), raportează că investitorii din țară au pierdut peste 34 milioane de dolari din cauza cripto-scams și a fraudelor în perioada 2018-2019.

Potrivit datelor furnizate de FCA, pierderile individuale datorate escrocherilor au scăzut de la 76.000 dolari la 18.500 dolari. Per ansamblu, pierderile totale au scăzut cu 14 milioane de dolari față de anii anteriori.

Cu toate acestea, numărul de reclamații a crescut mai mult de trei ori, ajungând la 1.834. Din acest motiv, FCA are în vedere interzicerea “produselor derivate cu risc ridicat conexe criptomonedelor”.

Platforma exchange Kraken a strâns deja 6 milioane de euro prin vânzarea de acțiuni

Exchange-ul Kraken a lansat o operațiune de vânzare de acțiuni prin intermediul platformei BnkToTheFuture. Potrivit rapoartelor, compania a strâns deja 5,87 milioane de euro din obiectivul total de 9,13 milioane de euro.

Acțiunile pot fi achiziționate cu ETH, Bitcoin și valute fiat de către orice investitor dispus să aloce minim 1000$.

Platforma Kraken are în prezent aproximativ 4 milioane de utilizatori și se clasează în top 5 ”cele mai sigure exchange-uri”.

Exit scam – exchange-ul Cobinhood

Platforma exchange Cobinhood este acuzată că a implementat un exit scam. Luna trecută, compania ce deține exchange-ul, DEXON, a strâns 3 milioane de dolari într-un ICO a tokenului DXN. Pe data de 20 mai, exchange-ul a declarat falimentul.

Exchange-ul Cobinhood a fost lansat în urma unui ICO ce s-a derulat anul trecut, ce a strâns 13 milioane de dolari. Aparent, echipa a vândut toate tokenurile COB și DXN, iar Etherscan arată că mari cantități de tokenuri au fost lichidate.

Până în prezent, Cobinhood nu a făcut o declarație oficială despre situație.

Ike

Postari recente

Tether planifică lansarea unei criptomonede stabile bazată pe yuanul chinez

Unul dintre acționarii BitFinex, Dong Zhao, a anunțat pe WeChat că Tether va lansa în curând o nouă criptomonedă stabilă… Citeste mai mult

34 de minute

Casa Albă susține că criptomonedele sunt folosite pentru achiziționarea de droguri

Casa Albă a emis două avertizări privind achizițiile de droguri în SUA, facand referiri specifice la rolul criptomonedelor în astfel… Citeste mai mult

2 ore

Ucraina: operațiune de minare cripto ce a pus în pericol o centrală nucleară

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a descoperit o operațiune de minare a criptomonedelor într-una dintre centralele nucleare ale țării.… Citeste mai mult

6 ore

Kraken listează BAT și Waves

Platforma exchange Kraken a anunțat că a adăugat suport pentru Basic Attention Token (BAT) și Waves (WAVES.) Utilizatorii platformei vor… Citeste mai mult

6 ore

Sinteza cripto 21 August – Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra – Vitalik Buterin avertizează că blockchain-ul Ethereum este ”plin”

Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra Fondatorii exchange-ului Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss, au declarat că sunt deschiși… Citeste mai mult

o zi

David Chaum, creatorul Ecash, lansează o nouă monedă digitală

Pionierul cripto David Chaum, al cărui proiect Ecash a fost inspirația pentru Bitcoin, lansează un nou proiect de monedă digitală.… Citeste mai mult

o zi