WhatsApp planifică lansarea de servicii de plăți în Indonezia

Serviciul de mesagerie deținut de Facebook, WhatsApp, este aparent în negocieri pentru a lansa unui serviciu de plăți digitale în Indonezia. Informația a fost publicată de Reuters și se bazează pe o serie de documente confidențiale.

Potrivit raportului, WhatsApp discută cu o serie de firme de servicii și o bancă indoneziană pentru a implementa un sistem de plăți digitale. Partenerii menționați sunt serviciul de transport Go-Jek. Furnizorul de plăți mobile DANA, start-up-ul fintech OVO și Banca Mandiri deținută de stat. În prezent, Banca Mindri operează un serviciu de portofel digital.

Planul WhatsApp pentru Indonezia este să sprijine plățile prin portofele digitale din regiune, potrivit surselor Reuters.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat că WhatsApp negociază cu partenerii financiari din Indonezia, dar a refuzat să ofere detalii:

„WhatsApp poartă discuții cu partenerii financiari din Indonezia despre plăți. Cu toate acestea discuțiile sunt în stadii incipiente și nu mai avem nimic de comunicat în această etapă.”

Noul serviciu va necesita aprobare din partea autorităților, ceea ce înseamnă că nu va fi lansat în acest an. În același timp, WhatsApp încearcă să lanseze un serviciu similar în India.

Pregatiri pentru Libra

Raportul Reuters speculează că proiectul ar putea deveni un șablon pe care ulterior Facebook să îl poată utiliza pentru a evita eventuale restricții locale. Prin utilizarea serviciilor de portofel deja existente la nivel local, WhatsApp poate evita interdicțiile cu privire la portofele digitale străine.

Facebook intenționează să integreze serviciul de portofel cripto, Calibra, în WhatsApp și în toate platformele sale. Viitoarea criptomonedă Libra nu va putea fi utilizată în India sau în alte țări cu interdicții cu privire la criptomonede.

Între timp, Autoritatea Anti-Trust din Uniunea Europeană a lansat o investigație cu privire la o posibilă încălcare a legislației anti-monopol de către proiectul Libra.

Ike

Postari recente

Cu ce poate ajuta tehnologia blockchain?

Tehnologia Blockchain a devenit unul dintre cele mai populare cuvinte când vine vorba despre noile… Citeste mai mult

27 de minute

BMW lansează o nouă soluție blockchain pentru lanțul de aprovizionare

Producătorul de automobile BMW a anunțat o nouă platformă blockchain denumită PartChain. Aceasta va fi… Citeste mai mult

2 ore

Binance va achiziționa Coinmarketcap pentru 400 de milioane de dolari

Conform unui raport publicat the The Block, compania Binance se pregătește să achiziționeze CoinMarketCap. Achiziția… Citeste mai mult

20 de ore

Opera integrează Unstappable Domains pe versiunea Android

Utilizatorii browserului Opera pot avea acum acces la site-urile web descentralizate .crypto oferite de Unstappable… Citeste mai mult

23 de ore

Alethea AI integreaza DeFi staking pentru monetizarea de meme-uri

Alethea AI, care permite oricui să creeze și să monetizeze meme-uri, a lansat un nou… Citeste mai mult

23 de ore