WhatsApp planifică lansarea de servicii de plăți în Indonezia

Serviciul de mesagerie deținut de Facebook, WhatsApp, este aparent în negocieri pentru a lansa unui serviciu de plăți digitale în Indonezia. Informația a fost publicată de Reuters și se bazează pe o serie de documente confidențiale.

Potrivit raportului, WhatsApp discută cu o serie de firme de servicii și o bancă indoneziană pentru a implementa un sistem de plăți digitale. Partenerii menționați sunt serviciul de transport Go-Jek. Furnizorul de plăți mobile DANA, start-up-ul fintech OVO și Banca Mandiri deținută de stat. În prezent, Banca Mindri operează un serviciu de portofel digital.

Planul WhatsApp pentru Indonezia este să sprijine plățile prin portofele digitale din regiune, potrivit surselor Reuters.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat că WhatsApp negociază cu partenerii financiari din Indonezia, dar a refuzat să ofere detalii:

„WhatsApp poartă discuții cu partenerii financiari din Indonezia despre plăți. Cu toate acestea discuțiile sunt în stadii incipiente și nu mai avem nimic de comunicat în această etapă.”

Noul serviciu va necesita aprobare din partea autorităților, ceea ce înseamnă că nu va fi lansat în acest an. În același timp, WhatsApp încearcă să lanseze un serviciu similar în India.

Pregatiri pentru Libra

Raportul Reuters speculează că proiectul ar putea deveni un șablon pe care ulterior Facebook să îl poată utiliza pentru a evita eventuale restricții locale. Prin utilizarea serviciilor de portofel deja existente la nivel local, WhatsApp poate evita interdicțiile cu privire la portofele digitale străine.

Facebook intenționează să integreze serviciul de portofel cripto, Calibra, în WhatsApp și în toate platformele sale. Viitoarea criptomonedă Libra nu va putea fi utilizată în India sau în alte țări cu interdicții cu privire la criptomonede.

Între timp, Autoritatea Anti-Trust din Uniunea Europeană a lansat o investigație cu privire la o posibilă încălcare a legislației anti-monopol de către proiectul Libra.

Ike

Postari recente

Wirex anunță un nou card cripto Mastercard cu buy-back în Bitcoin

Compania britanică Wirex a anunțat că va lansa un nou card alimentat cu criptomonede sub… Citeste mai mult

9 ore

Dominanța Bitcoin crește din nou

Odată cu creșterea prețului peste pragul de 11.000$, dominanța Bitcoin pe piață a crescut de… Citeste mai mult

o zi

Uniswap lansează tokenul de guvernanță UNI

Exchange-ul descentralizat Uniswap a lansat propriul token de guvernanță UNI, cu un impact major asupra… Citeste mai mult

o zi

Kraken primește prima autorizație bancară din SUA

Consiliul bancar din Wyoming a aprobat o licență bancară de tip charter pentru compania Kraken.… Citeste mai mult

2 zile

Bitcoin depășește 11.000$ iar analiștii nu cad de acord asupra evoluției pe termen scurt

După două săptămâni de fluctuații în jurul valorii de 10.500$, Bitcoin a depășit pragul de… Citeste mai mult

2 zile

Aproape 100.000 Bitcoin blocat în ecosistemul DeFi

Aproape 100.000 de Bitcoin, în valoare de mai mult de 1 miliard de dolari, sunt… Citeste mai mult

3 zile