WhatsApp planifică lansarea de servicii de plăți în Indonezia

Serviciul de mesagerie deținut de Facebook, WhatsApp, este aparent în negocieri pentru a lansa unui serviciu de plăți digitale în Indonezia. Informația a fost publicată de Reuters și se bazează pe o serie de documente confidențiale.

Potrivit raportului, WhatsApp discută cu o serie de firme de servicii și o bancă indoneziană pentru a implementa un sistem de plăți digitale. Partenerii menționați sunt serviciul de transport Go-Jek. Furnizorul de plăți mobile DANA, start-up-ul fintech OVO și Banca Mandiri deținută de stat. În prezent, Banca Mindri operează un serviciu de portofel digital.

Planul WhatsApp pentru Indonezia este să sprijine plățile prin portofele digitale din regiune, potrivit surselor Reuters.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat că WhatsApp negociază cu partenerii financiari din Indonezia, dar a refuzat să ofere detalii:

„WhatsApp poartă discuții cu partenerii financiari din Indonezia despre plăți. Cu toate acestea discuțiile sunt în stadii incipiente și nu mai avem nimic de comunicat în această etapă.”

Noul serviciu va necesita aprobare din partea autorităților, ceea ce înseamnă că nu va fi lansat în acest an. În același timp, WhatsApp încearcă să lanseze un serviciu similar în India.

Pregatiri pentru Libra

Raportul Reuters speculează că proiectul ar putea deveni un șablon pe care ulterior Facebook să îl poată utiliza pentru a evita eventuale restricții locale. Prin utilizarea serviciilor de portofel deja existente la nivel local, WhatsApp poate evita interdicțiile cu privire la portofele digitale străine.

Facebook intenționează să integreze serviciul de portofel cripto, Calibra, în WhatsApp și în toate platformele sale. Viitoarea criptomonedă Libra nu va putea fi utilizată în India sau în alte țări cu interdicții cu privire la criptomonede.

Între timp, Autoritatea Anti-Trust din Uniunea Europeană a lansat o investigație cu privire la o posibilă încălcare a legislației anti-monopol de către proiectul Libra.

Ike

Postari recente

Chainlink investește mai mult decât Ethereum pentru dezvoltarea rețelei

Un raport publicat de Flipside Crypto arată că Chainlink investește mai mult decât Ethereum în… Citeste mai mult

2 zile

Organizatie autonoma descentralizata – proiectul Aragon

Unul dintre motivele care au alimentat dezvoltarea explozivă a criptomonedelor și a tehnologiei blockchain este… Citeste mai mult

2 zile

Orase inteligente si Blockchain

In perioada 22 – 26 iunie, a avut loc Smart Cities Days 2020. Un eveniment… Citeste mai mult

5 zile

Este Bitcoin Vault o schema Ponzi sau nu?

Acum cateva luni cineva mi-a atras atentia asupra unui proiect crypto numit Bitcoin Vault. BTCV… Citeste mai mult

2 săptămâni

Va depăși prețul criptomonedei Ethereum maximul istoric de 1400$ in umatorul interval de timp?

Prețul criptomonedei Ethereum a avut o evoluție cel puțin interesantă și destul de similară cu… Citeste mai mult

2 săptămâni

Trump catre Secretarul Trezoreriei „Go After Bitcoin”

Cartea fostului Consilier pe Securiatate Nationala John Bolton, „Camera unde s-a întâmplat”, dezvaluie detalii picante… Citeste mai mult

2 săptămâni