Politicienii americani sunt luați pe nepregătite de popularitatea tot mai mare a criptomonedelor și caută să aleagă o metodă de a le reglementa eficient.

Problema este exacerbată de faptul că Comisia de Trading pe Piața Future (CFTC) a autorizat indexarea bitcoinului pe piața de future la bursa NASDAQ, începând cu 2018.

Mutarea neașteptată a CFTC  crează o dilemă pentru politicieni, care nu știu cum să abordeze problema. Or să treacă o lege care să deturneze autorizația dată de CFTC? Or să amendeze legile federale și la nivel de stat pentru a aproba sau interzice produsele future bazate pe bitcoin? Sau vor trece un proiect de lege care să stabilească un sistem de taxare pentru piața bitcoin de future?

La ce ne putem aștepta din partea politicienilor

Nimeni nu poate să prezică cum vor aborda politicienii această schimbare pe piață. Totuși, ne putem aștepta că vor discuta problema și că ar putea să creeze probleme pe piața criptomonedelor.

Pentru a rezolva eficient problema, politicienii ar trebui să se consulte cu schimburile de securități, inclusiv cu Schimbul Mercantil din Chicago (CME) și cu NASDAQ. Asta dacă vor să dea o șansă noilor produse financiare să activeze pe piață.

Viitorul bitcoinului

Moneda digitală numărul unu a avut o creștere fenomenală de la apariție, și a trecut deja de 11 000 de dolari per fisă. Moneda virtuală a câștigat destulă susținere din partea publicului și a autorităților. Rămâne de văzut dacă aceste schimbări pozitive vor continua în viitor sau dacă vor fi oprite de intervenția politicienilor.