Exchange-ul Poloniex a anunțat pe Twitter că s-a confruntat cu o problemă de software care a generat ”o serie de tranzacții executate în mod eronat”. Ca urmare a acestui fapt, platforma a realizat un rollback de 12 minute de tranzacții.

Anunțul nu a detaliat natura specifică acestor erori, dar rezultatul a fost că tranzacționarea a fost suspendată pentru aproximativ trei ore.

După încheierea auditului, Poloniex a decis să anuleze toate tranzacțiile efectuate între 17:53 UTC și 18:05 UTC în ziua de luni, 10 februarie.

Tranzactioneaza criptomonede folosind Binance!

De asemenea, compania a anulat orice retrageri în așteptare și clienții afectați au fost informați despre acest lucru prin e-mail.

Până în prezent, Poloniex nu a confirmat oficial câți utilizatori au fost afectați sau ce volum de tranzacționare a fost anulat de această decizie.

În momentul de față, platforma nu este funcțională și se află încă în maintenance mode.

Poloniex a fost achiziționat de un grup de investitori din Asia

Poloniex este una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare de criptomonede ce a fost lansat în ianuarie 2014 și are sediul în San Francisco.

Din păcate însă, istoria sa nu a fost lipsită de incidente – un hack în 2014 a rezultat în furtul a peste 12% din Bitcoin deținut de platformă. De atunci, Poloniex și-a reconstruit încet reputația pe partea de securitate, iar în rezent marea majoritate a depozitelor clienților săi sunt stocate offline.

Compania Circle a achiziționat exchange-ul în februarie 2018 pentru aproape 400 milioane de dolari. După câteva luni însă, în octombrie 2018, Poloniex a fost achiziționat de un grup de investitori din Asia. Printre aceștia s-a numărat și Justin Sun, fondatorul TRON. Ulterior, platforma a decis să restricționeze accesul pentru clienții din SUA.

CryptoZZ