Popularul serial de televiziune Billions, difuzat pe canalul Showtime si HBOGO.ro, are încă un episod dedicat Bitcoin. Episodul a fost scris de Ben Mezrich, autorul cărții Bitcoin Billionaires, care spune povestea gemenilor Winklevoss. În calitatea sa de scenarist pentru serial, Mezrich a anunțat pe Twitter:

„Billions în această duminică seară … Nu spun că va fi cu siguranță ceva despre Bitcoin … Spun doar că s-a întâmplat ca eu să scriu episodul …”

De această dată, serialul spune povestea lui Gordie Axelrod, fiul managerului de fond de investiții Bobby Axelrod. Acesta a creat o fermă de miniare Bitcoin în dormitorul școlii sale pregătitoare. Directorul l-a acuzat că a deteriorat alimentarea cu energie electrică a școlii.

Ce este Bitcoin? Curs pentru incepatori

Aparent, ferma minieră amenajată de Gordie în dormitorul său a generat aproape 24 de kilowati pe oră. Fiul lui Axelrod a susținut că nu ferma sa a generat probleme rețelei electrice, ci o fluctuație în rețea.

Popularizarea criptomonedelor prin seriale TV

Criptomonedele au fost un subiect abordat frecvent pe parcursul noului sezon al serialului Billions.
Anterior, un alt episod a avut drept subiect un grup de mineri cripto care operau o fermă ilegală de minare Bitcoin.

Popularizarea criptomonedelor prin intermediul serialelor și filmelor are potențialul de a aduce Bitcoin în atenția publicului larg. Este o metodă eficientă de educare a populației, în ciuda faptului că în unele cazuri, Bitcoin este asociat cu activități ilegale.

Trezor – Portofel hardware pentru criptomonede! – Modele, avantaje si dezavantaje!

Serialul Billions spune povestea oamenilor care au devenit miliardari prin diferite metode. Faptul că Bitcoin este una dintre aceste metode spune multe despre potențialul criptomonedei în contextul unei economii mondiale în prag de criză.

CryptoZZ