Portofelul digital Calibra se redenumeste Novi

Portofelul digital Calibra a decis să își schimbe numele în Novi. Proiectul Facebook a anunțat că schimbarea denumirii urmărește să evite confuzia cu criptomoneda Libra, care are deja o reputație negativă în rândul autorităților:

„Când am anunțat Libra și Calibra în iunie anul trecut, am vrut să demonstrăm că portofelul digital Calibra este strâns legat de sistemul global de plăți Libra. Ambele mărci s-au născut din aceeași viziune, pentru a le oferi oamenilor un acces mai mare la economia globală. Cu toate acestea, am descoperit că Calibra și Libra sunau prea asemănătoare și că oamenii le confundau, așa că ne-am propus să creăm distincție între cele două proiecte”.

Conform unei postări realizate de David Marcus, noua denumire Novi provine din cuvintele latine „novus” – nou și „via” – drum. Numele semnalează că produsul dezvoltat Facebook nu va fi singurul portofel disponibil pe blockchain-ul Libra.

“Sperăm că Novi va fi unul dintre multe portofele funcționale în rețeaua de plăți”,

a explicat purtătorul de cuvânt al companiei.

Portofelul digital Novi intregrat in Messenger și WhatsApp

Potrivit comunicatului de presă oficial, portofelul digital Novi va fi lansat ca o aplicație autonomă și va fi integrat în Messenger și WhatsApp. Cele două platforme deținute de Facebook au aproximativ 1,3 miliarde, respectiv 2 miliarde de utilizatori activi.

Deși noul design al portofelului ar trebui să „reprezinte mișcarea fluidă a monedelor digitale”, planul inițial este ca Novi să suporte doar monedele Libra. Conform ultimelor planuri publicate, acestea sunt criptomonede stabile bazate pe valute fiat precum LibraUSD, LibraEUR și Libra GBP.

Clienții ce doresc să folosească portofelul Novi vor trebui să prezinte un act de identitate emis de guvern la înscriere. De asemenea, serviciul va include „protecții împotriva fraudei ce vor fi încorporate în întreaga aplicație”, un aspect important pentru autoritățile de reglementare.

Asociația Libra a lansat luna trecută un nou whitepaper care modifică planurile de viitor, rezultate din presiunile autorităților. Această schimbare a ridicat întrebări cu privire la capacitatea Libra de a implementa viziunea descentralizată pe care o prezenta în documentul original.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni