Bitcoin scade din nou sub 9000$

După o săptămână în care a fluctuat în intervalul 9100-9300$, prețul Bitcoin a scăzut astăzi sub pragul de 9000$. În prezent, criptomoneda se tranzacționează în jurul valorii de 8.800$, iar perspectivele nu par a fi pozitive.

Analiștii tehnici arată că există posibilitatea ca în perioada următoare BTC să ajungă să testeze nivelul de suport de 8.000$. Volumele scăzute și lipsa de interes de pe piață poate determina chiar o scădere până la 6.800$, avertizează pesimiștii.

Optimiștii însă subliniază că, din punct de vedere istoric, luna noiembrie a fost una de creștere pentru Bitcoin:

„Noiembrie a fost istoric una dintre cele mai performante luni bitcoin din 2012. Noiembrie 2018 a fost principala (și memorabilă) excepție. În prezent, BTC crește doar 1,5% pentru noiembrie 2019 … Ce vor aduce următoarele 3 săptămâni? “

a transmis Todaro pe Twitter.

Fondatorul MicroBT, reținut pentru investigații

Zuoxing Yang, fondatorul și CEO al producătorului de hardware de minare MicroBT, a fost reținut pentru investigații. El a fost acuzat de încălcarea proprietății intelectuale, mai exact de copierea tehnologiei Bitmain pentru propriile echipamente de minare.

Yang a fost fost director de design la Bitmain și a participat la elaborarea modelelor AntMiner S7 și S9 în anul 2016. El a părăsit compania și a strâns peste 20 de milioane de dolari pentru a crea MicroBT – care produce gama de minieri Bitcoin WhatsMiner.

La scurt timp după ce a părăsit Bitmain, Yang a fost dat în judecată de Bitmain pentru drepturile de brevet. O instanță din China a revocat brevetul Bitmain

“pe motiv că modelele circuitului în cauză au fost utilizate pe scară largă”.

Presa locală a raportat că noua investigație este cel mai probabil legată de acest subiect.

Portofelul Trezor poate fi integrat cu Binance DEX

CEO-ul Binance a anunțat că Binance DEX va fi acum disponibil prin portofelul Trezor, oferind astfel un nou punct de acces pentru tranzacționarea criptomonedelor.

Portofelul Trezor oferă acces facil la mai multe active cripto, cât și un hub pentru controlul portofelului hardware. Aceasta combină o abordare sigură a depozitării la rece, care menține cheia privată offline în timp ce permite utilizatorilor să acceseze rapid monedele stocate.

Binance DEX este unul dintre schimburile descentralizate cu cea mai rapidă creștere, cu volume de peste 1.24 milioane de dolari. Oferă în prezent 87 de tokenuri și criptomonede, inclusiv propriile criptomonede stabile bazate pe lira sterlină și și dolarul american. În afară de Trezor, Binance DEX permite conexiuni pentru alte trei portofele hardware – Ledger, CoolWallet și SafePal.

Directorul FBI: criptomonedele și evoluția tehnologiei de comunicații sunt o problemă pentru autorități

Într-o audiere în fața Comisiei de securitate din cadrul congresului american, directorul FBI a declarat că tehnologiile moderne sunt o problemă pentru autorități. Christopher Wray a afirmat:

„Indiferent dacă este vorba de criptomonede sau de o criptare implicită pe dispozitive și platforme de mesagerie, ne îndreptăm ca țară și lume într-o direcție în care, dacă nu ne unim să implementăm soluții, vom ajunge să nu reușim să identificăm dovezile și faptele pe care le investigăm pentru a proteja populația”.

Directorul FBI a explicat că investigatorii au dificultăți în a identifica modalități de urmărire a banilor din cauza noilor tehnologii. El a afirmat că adversarii Americii folosesc din ce în ce mai mult modalități de anonimizare a activității lor.

În 2018, FBI a investigat aproximativ 130 de cazuri care implică criptomonedele, de la traficul de persoane la ransomware. În luna mai a acestui an, FBI a închis DeepDotWeb, o piață dark web care folosea criptomonedele ca metodă de plată pentru anumite servicii.

CryptoZZ