Fundația IOTA a anunțat că a reactivat nodul coordonator ce permite realizarea de tranzacții, ce a fost suspndat timp de trei săptămâni. Decizia de a suspenda tranzacțiile a fost luată după ce portofelul Trinity Wallet a fost compromis pe 12 februarie.

Foloseste un browser sigur – Foloseste BRAVE!

Capacitatea de a efectua tranzacții a fost blocată în aceeași zi pentru a preveni alte încălcări ale securității. Cu toate acestea, 8,55 milioane de MIOTA au fost furate de la 50 de utilizatori, având un impact negativ asupra prețului IOTA.

Într-o postare pe blog publicată pe 10 martie, Fundația IOTA a anunțat că nodul care aprobă toate tranzacțiile (cunoscut drept coordonator) a fost reactivat. În perioada de suspendare, utilizatorii de portofel Trinity au fost îndemnați să iși migreze portofelele folosind un instrument special conceput.

Portofelul Trinity Wallet a fost atacat prin MoonPay

Pentru utilizatorii versiunii desktop a portofelului Trinity, s-a constatat că aceasta este vulnerabilă după ce hackerii au putut accesa cheile private. Cauza acestui atac a fost atribuită serviciului MoonPay, care permitea utilizatorilor să cumpere direct tokenuri IOTA.

Postarea oficială menționează că fundația face eforturi pentru a recupera fondurile furate și continuă investigatia incidentului:

”Continuăm să colaborăm cu FBI, precum și cu poliția britanică, germană și malteză pentru a identifica și urmări atacatorul. Odată cu repornirea coordonatorului, monitorizăm împreună activitățile suspecte”.

Fundația a prezentat de asemenea planurile de reducere a eventualelor incidente:

“Fundația IOTA își revizuiește procesele interne, cu modificări planificate privind practicile de securitate software. Imbunătățiri ale capacităților și resurselor noastre de securitate și extinderea eforturilor noastre în educație și bune practici pentru orice software care gestionează conturile utilizatorilor din rețeaua IOTA”.

CryptoZZ