Compania de procesare de plăți Bitpay a anunțat o colaborare cu producătorul de terminale POS Poynt. Acest parteneriat va permite celor 100.000 de comercianți ce folosesc Poynt să accepte plăți cu criptomonede.

„Prin scanarea unui cod QR la efectuarea plății, consumatorii pot plăti acum folosind dispozitivele Poynt cu moneda pe care o aleg, inclusiv Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum și trei criptomonede stabile bazate pe dolarul american”,

a anunțat Bitpay într-un comunicat de presă.

Compania procesează deja peste un miliard de dolari în plăți cripto în fiecare an. CEO-ul și cofondatorul companiei, Stephen Pair, este încântat de extinderea cu noul parteneriat:

“Suntem încântați să colaborăm cu Poynt, care s-a dovedit a fi un adevărat motor al inovației în ce privește punctele de vânzare (POS). Este o oportunitate de creștere masivă pentru Bitpay și o etapă importantă în misiunea noastră de a face plățile mai rapide, mai sigure și mai puțin costisitoare pentru oameni și companii.”

PoS Smart Terminal

Poynt a construit dispozitivul PoS Smart Terminal care funcționează cu o aplicație și oferă numeroase funcții utile:

”PoS-ul poate trimite chitanțele pe e-mail, poate anula tranzacțiile și poate finaliza plata cu apăsarea unui buton”.

Dispozitivele au un cititor hibrid MSR / cip și suportă mai multe tipuri de sisteme NFC, au difuzor stereo și microfon încorporat. Este dotat cu două camere, similar cu un smartphone și se conectează la WiFi, cu funcții opționale, cum ar fi suportul modem celular LTE / 3G.

Compania Poynt consideră că extinderea opțiunilor de plată pentru a include criptomonedele este pur și simplu o evoluție naturală.

„Poynt a fost construit pe ideea comerțului deschis”, a spus fondatorul și CEO-ul companiei, Osama Bedier.

„Sistemul de operare Poynt pune bazele pentru o colaborare a dezvoltatorilor și comercianților și susține o creștere nelimitată a comerțului. Adăugarea de valute deschise, descentralizate precum Bitcoin este o potrivire naturală în ecosistemul nostru de comerț deschis. “

CryptoZZ