Sinteza cripto 17 iulie – Posibilă scădere la 8000$ pentru Bitcoin – Tether se lansează pe blockchain-ul Algorand

Posibilă scădere la 8000$ pentru Bitcoin

În ultimele 36 de ore, prețul Bitcoin a scăzut semnificativ sub pragul de 10.000$, ajungând la 9300$ în cursul zilei.

Analistul Alex Krüger este de părere că motivul scăderii au fost comentariile negative făcute de președintele Trump și secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin.

Alți analiști susțin că este o posibilă scădere pana la nivelul de 8000$ pe termen scurt:

”Previziunea mea pentru corecția maximă a bitcoin este aproape de 8k $ (plus-minus 5%), ceea ce ar reprezenta o reducere de aproape 40% +. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că altcoins vor fi afectat mult mai semnificativ din punct de vedere procentual”

a declarat analistul Josh Rager pe Twitter.

Dominanța BTC pe piață se apropie de 66%, iar scăderea sa de preț a generat pierderi majore pentru celalate criptomonede. De exemplu, ETH a scăzut sub pragul de 200$, iar EOS la 3.6$, niveluri înregistrate pe perioada iernii cripto.

Tether se lansează pe blockchain-ul Algorand

Cea mai folosită și uneori controversată criptomonedă stabilă USDT se lansează pe un al cincilea blockchain. Tether a anunțat că tokenul se va lansa și pe rețeaua Algorand.

În prezent, USDT se emite pe Omni, Ethereum, Tron și EOS.

USDT este utilizat pe scară largă de către traderi ca on-ramp pentru piața cripto. De asemenea, exchange-urile utilizează tokenul pentru a transfera fonduri între ele pentru a evita implicarea băncilor.

Weekendul acesta, Tether a emis din greșeală 5 miliarde de USDT în cadrul procesului de swap între două blockchain-uri. CTO-ul companiei a susținut că incidentul a avut loc din cauza faptului că tokenul se emite pe mai multe rețele și a promis că vor lua măsuri pentru a preveni astfel de incidente pe viitor.

Waves vinde proiectul Vostok

Start-up-ul Vostok, creat de Waves, a fost vândut unuia dintre investitorii din proiect. Potrivit informațiilor publicate de Gazeta.ru, CEO-ul Waves Alexander Ivanov a vândut particpația sa în proiect lui Mark Garber, consultant financiar al Grupului GHP.

Vostok a fost folosit de conglomeratul rus de stat Rostec în 2018 pentru a gestiona datele celor 700 de entități industriale ale firmei. În plus, proiectul său “Gorod N” a realizat un parteneriat cu administratorii din regiunea Nijni Novgorod pentru a dezvolta sisteme de vot și de gestionare a bugetului bazate pe blockchain.

Ivanov a declarat că dorește să se concentreze pe dezvoltarea platformei Waves și va deschide un birou în Berlin în perioada următoare.

FCA angajează specialiști cripto

Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA) a postat recent anunțuri de angajare pentru doi specialișit în criptomonede.

Potrivit anunțurilor publicate pe LinkedIn, autoritatea de reglementare britanică construiește o nouă echipă dedicată activelor digitale. Pentur aceasta, FCA caută să angajeze un asociat specializat pe Crypto Intelligence și un supervizor de specialitate pentru crypto-assets.

Autoritatea de reglementare lucrează în prezent la un set de îndrumări cuprinzătoare privind criptomonedele. Acestea ar trebui să ofere “claritate de reglementare pentru participanții pe piață” și să clarifice “dacă bunurile cripto pe care le folosesc intră sau nu în perimetrul de reglementare”.

Ike

Postari recente

Sinteza cripto 4 Decembrie – Încă un ETP Bitcoin lichidat fizic pe bursa SIX – Bithumb lansează un sistem de identificare pentru clienți

Încă un ETP Bitcoin lichidat fizic pe bursa SIX Compania americană WisdomTree Investments a lansat un ETP Bitcoin lichidat fizic… Citeste mai mult

10 ore

SoFi obține BitLicense

Furnizorul de împrumuturi pentru studenți și servicii financiare SoFi a obținut cea de-a 24-a licență de monedă digitala din New… Citeste mai mult

18 ore

Vitalik Buterin își declară solidaritatea cu Virgil Griffith

Vitalik Buterin, cofondatorul Ethereum, și-a declarat solidaritatea cu dezvoltatorul Virgil Griffith. Acesta a fost arestat recent din cauza activităților sale… Citeste mai mult

20 de ore

VENBOT – aplicatie romaneasca pentru tranzactionare crypto

Luna trecuta a fost lansata prima aplicatie de trading creata in Romania si destinata in totalitate tranzactionarii de criptomonede. Pe… Citeste mai mult

21 de ore

Site-ul onecoin.eu a fost suspendat, dar saga continuă

La sfârșitul lunii noiembrie, site-ul OneCoin.eu a fost în sfârșit suspendat. Cunoscuta schemă Ponzi OneCoin este investigată de câțiva ani… Citeste mai mult

22 de ore

Sinteza cripto 4 Decembrie – Bitfinex anunță integrarea Lightning network pentru depozite și retrageri

Bitfinex anunță integrarea Lightning network pentru depozite și retrageri Exchange-ul Bitfinex a anunțat că, începând cu 3 decembrie, va susține… Citeste mai mult

2 zile