Predicții bitcoin 2018 – Bitcoinul și piețele cripto au fost pesimiste în ultimele șase săptămâni. Mulți investitori așteaptă lumina de la capătul tunelului. Anul trecut pe vremea asta vorbeam despre predicțiile optimiste pentru 2017. Acum, chiar după o perioadă destul de lungă în care prețul bitcoin a fost sub așteptări, mulți oameni influenți din industrie și investitori din afară sunt remarcabil de optimiști în legătură cu piața în 2018.

Lupul de pe Wall Street crede că piețele vor trece de 50 000 de dolari, după care se vor probuși

Încă din 16 decembrie 2017, piețele cripto au intrat într-un picaj care părea că nu se mai termină. Piața bitcoin a bătut recorduri la 19 600 de dolari per fisă și au scăzut la 7 200 de dolari șase săptămâni mai târziu. Mulți traderi stabilesc tot felul de minime. Unii spuneau că furtuna aproape că a trecut, alții că prețul ar putea să scadă și mai mult. Totuși, cu toate graficele apocaliptice și licitația pentru prețul minim, mulți investitori și executive din industrie cred că 2018 va fi la fel de fenomenal pentru bitcoin ca anul trecut. La capitolul predicții bitcoin 2018, cei mai informați dintre traderi se arată optimiști.

Pe 31 ianuarie, Jordan Belfort, cunoscut la Lupul de pe Wall Street, a exlicat într-un interviu că nu crede că bitcoinul este o escrocherie. Crede însă că investitorii de pe Wall Street pot să manipuleze foarte ușor piețele descentralizate cripto. Belfort crede că bitcoinul va depăși maximele de anul trecut și că vor trece de 50 000 de dolari înainte să scadă din nou.

Tom Lee de la Fundstrat – Piața cripto rămâne intactă

Acum trei zile, Tom Lee de la firma de investiții Fundstrat a publicat un raport în care vorbea despre starea pesimistă a pieței bitcoin. Lee crede că piețele vor ajunge la 20 000 de dolari până la jumătatea anului și la 25 000 de dolari până la sfârșit de 2018.

„Am avut câteva săptămâni teribile, dar povestea fundamental pozitivă a pieței cripto rămâne tot aceeași” a spus directorul de cercetare de la Fundstrat Global Advisors.

„Lichidările din trecut au fost urmate de ralieri de aproximativ 150% în următoarele 84 de zile”, a spus Lee. „Cu alte cuvinte, noi credem că trebuie să vorbim despre raportul dintre risc și recompensă, chiar dacă avem niște dezavantaje.”

Nouă executivi și investitori prezic prețul bitcoin până la final de 2018

Săptămâna asta siteul Finder.com a vorbit despre nouă investitori fintech arhicunoscuți și despre predicțiile lor pe 2018. Criptomonedele incluse în studio sunt bitcoin, bitcoin cash, cardano, ethereum și alte nouă monede digitale populare. Participanții la studio au fost Clayton Daniel de la Fintech Founder, Michael Dunworth, director și co-fondator Wyre, Joseph Raczinski de la Reuters și alți directori de top.

Conform studiuluii, aceștia au prezis un preț în medie de 14938 de dolari până pe 1 martie. Până la final de an, nouă candidate au spus că piețele vor ajunge la 43472 de dolari. .Contributorii cred de asemenea că bitcoin cash va ajunge la 2167 de dolari până în martie și la 3083 de dolari până la final de an. Studiul făcut în luna februarie arată că participanții cred că moneda cardano va avea cea mai mare creștere de anul acesta, cu mai mult de 1669% și că va ajunge la 10,63 de dolari. Fiecare dintre participanții la studiu au comentat predicțiile și au spus de ce cred că piața va ajunge la acest nivel.

„Cred că bitcoinul va da semen bune la capitolul soluții de scalabilitate. Platformele de tip ETF care integrează cumpărarea/vânzarea de bitcoin vor oferi o ocazie pentru adopția pe piață”, a spus Dunworth.

Suntem încă într-un stadiu incipient

Jen Greyson ,fondator la Neureal Network, care a fost numită una dintre cele opt femei de top în cripto în ultimii ani de Chipin spune că adopția criptomonedelor abia a început.

„Pe măsură ce continua adopția în această zonă, o să vedem o creștere a bitcoinului împreună cu altcoinurile. Ușurința la utilizare a acestei noi clase continua să fie o problemă”, spune jen Greyson, director la Neureal Network.

„Pe măsură ce descoperim noi oportunități de utilizare a criptomonedelor ca să plătim pentru burger și chirie, o să vedem o creștere a valorii pe toată grila. Suntem încă într-un stadiu incipient”

DIncolo de toate titlurile din presa mainstream care prezic că bitcoinul o să își continue scăderea până la zero, sunt mulți care cred că bitcoinul și alte criptomonede vor continua marșul triumphal în 2018. De obicei, dacă nu apare vreun fenomen pe piață, vechea zicală „ce urcă trebuie să mai și coboare” este adevărată. E valabil însă și reversal. Atunci când piața scade, urmează o creștere.