Balene Bitcoin transferă mii de BTC pe OKEx și BitFinex

Sistemul de avertizare de pe Twitter, whale_alert, a raportat tranzacții neobișnuit de mari în ultimele două zile către exchange-urile OKEx și BitFinex. Analiștii de la beincrypto au speculat că este vorba despre pregătiri de lichidare a Bitcoin, având în vedere evoluția recentă a prețurilor.

vinde bitcoin

În ultimele 24 de ore, prețul Bitcoin a scăzut sub pragul de 8000$, mișcare așteptată după evoluția slabă din ultima săptămână. Volumele se mențin în continuare la nivel redus, iar analițtii se așteaptă la o scădere până la nivelul de suport de 7.700$.

Președintele FATF: criptomonedele stabile cresc riscul de spălare de bani

Președintele Grupului de Acțiune Financiară (FATF) a declarat că, în opinia sa, criptomonedele stabile ar putea împiedica eforturile de a preveni activitățile infracționale.

„Dacă criptomonedele stabile ar fi folosite frecvent, ar putea duce la riscuri noi în ceea ce privește spălarea banilor și finanțarea terorismului”,

a declarat acesta într-un raport publicat vineri.

Președintele a adăugat că este sarcina FATF să se asigure că riscurile generate de criptomonedele stabile sunt abordate în mod adecvat. În acest sens, emitenții de astfel de active trebuie să se supună standardelor globale privind criptomonedele și activele financiare tradiționale.

Binance crește leverage la 125X pentru margin trading

Exchange-ul Binance a anunțat că a ridicat limita de împrumut pentru margin trading la 125X. Aceasta este în prezent una dintre cele mai mari valori de pe piață.

La lansarea margin trading, Binance a permit leverage redus, de maxim 20X, iar noul serviciu a înregistrat un succes semnificativ. În prezent, reprezintă competitorul principal pentru platforma de derivative BitMEX.

Cu un nou leverage de 125X, Binance speră să atragă și mai mulți investitori interesați. Cu toate acestea, au existat și critici la adresa deciziei, mulți analiști subliniind că o creștere a marjei înseamnă un risc și mai mare pentru speculatori.

Huobi lansează rampă fiat în Turcia

Huobi Exchange a anunțat că își va consolida prezența în Turcia prin introducerea unei rampe fiat de acces la cele 250 de criptomonede tranzacționate pe platformă.

Planurile datează încă din iunie, dar detaliile referitoare la proiect nu au fost dezvăluite la momentul respectiv. Mohit Davar, președintele regional al EMEA Huobi, a declarat că exchange-ul a încheiat deja un parteneriat cu una dintre băncile locale pentru construirea infrastructurii inițiale. Davar a refuzat să dezvăluie numele partenerului, precizând că colaborarea va fi anunțată oficial în decembrie.

Davar a adăugat că tranzacțiile ar avea loc inițial între Lira turcească și USDT, iar criptomoneda stabilă va putea fi utilizată pentru tranzacții.