Prețul bitcoin se stabilizează în interiorul unui nou canal ascendent pe graficul pe o oră. Ar putea curând să aibă parte de o testare a suportului.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin se tranzacționează mai scump pe graficul pe o oră. Acum face mișcările în interiorul unui canal ascendent.
  • Prețul tocmai a avut un ricoșeu față de rezistență și se întoarce către suport.
  • Indicatorii tehnici sugerează că un trend ascendent ar putea să continue, poate chiar să ducă la o nouă testare a canalului de rezistență.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află sub SMA200 deocamdată. Așadar, cea mai fragilă rezistență este cea inferioară. Cu toate acestea, distanța dintre mișcările medii se îngustează, deci am putea vedea o intersecție superioară. În acest caz, presiunea taurilor ar putea să se întoarcă pe piață și să permită continuarea creșterii. În cele din urmă, aceste mișcări medii coincid cu suportul canalului, în jur de 710-715$, ceea ce adaugă forță pragului inferior.

Stocastica iese din zona de supravânzare. Traseul indică de asemenea o întoarcere a presiunii de cumpărare. Oscilatorul mai are mult până să ajungă la nivel de supracumpărare, deci e loc de creștere pentru prețul bitcoin. Poate chiar să meargă către o străpungere peste canalul de rezistență, la 740$.

Pe lângă asta, se poate vedea o divergență a taurilor, din moement ce stocastica a avut parte de valori minime mai joase în timp ce prețul a avut valori minime mai înalte din 8 noiembrie până acum. Suportul canalului se aliniază cu o zonă de interes deasupra prețului de 705$, care se menținea până acum ca rezistență.

Evenimentele pieței

Rezultatele alegerilor din SUA nu au avut un mare impact asupra volatilității bitcoin. Gama a rămas intactă și nu s-au văzut aceleași mișcări bruște care s-au simțit pe alte piețe financiare. Încă există un mare grad de nesiguranță asociată cu noul președinte Donald Trump, dar traderii par să îi acorde puțină încredere deocamdată, ceea ce încă susține prețul dolarului american față de bitcoin.

Totuși, investitorii se așteaptă să se întoarcă la bitcoin când va apărea apetitul pentru risc. În special se așteaptă acest lucru în momentul în care Trump va avea o nouă retorică nerealistă și va intra în planurile economice. În acest caz, traderii vor vedea profituri mai mari de pe urma bitcoinului decât de pe bursă.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC