În perioada de weekend, preţul bitcoinului s-a stabilizat la 1215$ în principal datorită adoptării lui masive în Japonia.

Pe 1 aprilie draftul de legalizare a bitcoinului emis de către guvernul Japoniei a fost pus în aplicare, recunoscându-se în mod oficial bitcoinul ca metodă de plată. Așadar, afaceriştii au început să integreze plata cu bitcoin şi să ofere criptomoneda ca alternativă pentru consumatori.

Un aspect important, Bic Camera, unul dintre cei mai mari retaileri de electronice din Japonia, a anunţat un parteneriat cu bitFlyer, un trader important de bitcoin, permiţând astfel la nivel naţional cumpărătorilor să achiziţioneze echipamente electronice folosind bitcoin.

Acceptarea bitcoinului de către Bic Camera precum şi în general atitudinea pozitivă din media faţă de bitcoin au stimulat cererea acestuita în rândurile traderilor şi investitorilor. Cererea de bitcoin în creștere a împins piaţa de exchange din Japonia către volume suplimentare, făcând din această țară una dominantă pe piața schimburilor de bitcoin.

Piaţa japoneză de exchange deţine 43% din totalul mondial. În esenţă, aceasta înseamnă că market share-ul sau volumul de tranzaţii de pe piaţa japoneză sunt mai mari decât cele din S.U.A., Europa şi China adunate la un loc.

Deocamdată prețul bitcoin testează încă o dată suportul, dar esențialul este că temerile legate de bifurcație s-au mai temperat deocamdată.

Scalarea bitcoinului: SegWit vs. Bitcoin Unlimited

În ceea ce priveşte viitorul pe termen scurt, SegWit mai mult ca sigur va savura momentul şi îşi va continua tentativa de a deveni favorită pe piaţă. Conform surselor, printre care se numără și Coin Dance, 70% din afacerile industriale bazate pe bitcoin precum şi companiile vor susţine activarea SegWit.

Referitor la distribuirea nodurilor, suportul nodurilor de bitcoin faţă de SegWit este covârşitor faţă de de cel oferit către Bitcoin Unlimited. În prezent, 83.2% din nodurile reţelei sunt de partea Bitcoin Core, în timp ce restul susţin Bitcoin Unlimited, XT si pe alţii.

Evident, mining pool-urile din China, incluzând Antpool şi ViaBTC duc o campanie agresivă pentru bifurcația Unlimited. Conform informaţiilor de la Coinbase, la data de 11 aprilie aproximativ 36% din reţeaua de mineri şi 45% din blockuri susţineau Bitcoin Unlimited.

Dezbaterea despre scalarea bitcoinului este o discuţie importantă ce ține de predicţia preţului pe termen mediu şi scurt. Anumite evenimente şi factori precum adoptarea masivă din Japonia împing preţul bitcoinului peste valoarea de 1200$. Analiştii subliniază că pentru a atinge valori de 2000$-3000$, o soluţie de scalare a bitcoinului trebuie neapărat și urgent aplicată.

Dacă piaţa de exchange din Japonia va continua să depăşească concurenţa şi să îşi susţină supremaţia, este foarte probabil ca preţul bitcoinului să rămână stabil undeva în jurul valorii de 1200$ în viitorul apropiat.

Sursa – Cointelegraph