Prețul bitcoin s-a lichidat rapid în ultima săptămână, dar acum testează o zonă de suport cheie în jurul mai multor puncte de inflexiune.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

– Prețul bitcoin a avut parte de presiune din partea urșilor, dar ar putea să aibă parte de un ricoseu, pe măsură ce se apropie de zona de interes pe termen lung.

– Pe graficul zilnic, se poate vedea că prețul face mutări deasupra liniei de trend ascendent care se menține din noiembrie 2015.

– Prețul este în continuare în interiorul nivelelor de retragere Fibonacci, deci o continuare a trendului ascendent este o posibilitate.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200 pe graficul pe termen lung (pe zile). Distanța dintre mișcările medii crește, ceea ce semnalează că probabilitatea ca prețul să crească este mai mare și că revine momentumul taurilor.

Prețul bitcoin este fix peste Fib 61,8% și suportul dinamic SMA100. Acest lucru ar putea să fie suficient să mențină pierderile sub control. O scădere mai mare ar putea să țină până la SMA200, care coincide cu linia de trend pe termen lung.

Linia de trend și mișcările medii se înting până la zona de interes – 650-750$ – care s-a menținut în trecut ca rezistență. Acum ar putea să se transforme în prag. Dacă se întâmplă acest lucru, prețul bitcoin ar putea să se întoarcă la testarea maximelor, la 1100$ și mai sus.

Cifra RSI scade, ceea ce indică faptul că încă avem încă ceva presiune de vânzare pe piață. Cel mai probabil este suficientă pentru a declanșa o testare a zonei de 650-700$. Ambii oscilatori se apropie de zona de supravânzare. Așadar, urșii ar putea să ia o pauză la un moment dat și să lase cumpărătorii să preia controlul.

Totuși, o mișcare sub linia de suport ar putea să paveze calea pentru un declin pe termen mai lung. Este posibil ca prețul să scadă la următorul nivel psihologic de suport important, la 500$. În mare parte depinde de acțiunile guvernului chinez și de decizia de a investiga strict schimburile și clienții. Restricțiile mai ferme ar putea să îi facă pe mulți investitori să renunțe la pozițiile de lung în următoarele luni.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC