Prețul bitcoin scade lent, mișcându-se în interiorul unui canal descendent pe graficul pe termen scurt.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

– Prețul bitcoin pare să fi făcut o străpungere sub structura de triunghi descendent despre care vorbeam în articolul precedent.

– Prețul a stabilit un momentum descendent de aici înainte, creînd un canal descendent vizibil pe graficul pe o oră.

– Prețul tocmai a ricoșat față de suport și ar putea să facă o testare a rezistenței, la 930$.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200, deci cea mai fragilă rezistență este tot cea superioară. Cu toate acestea, distanța dintre mișcările medii se îngustează, ceea ce reflectă o slăbire a momentumului taurilor. Dacă se materializează o intersectare inferioară, atunci presiunea urșilor ar putea să se reia și să declanșeze o lichidare.

Stocastica este în creștere, dar deja atinge zona de supracumpărare. Asta înseamnă că cei care cumpără sunt epuizați după urcare și sunt pregătiți să îi lase pe vânzători să preia controlul. Cifra RSI crește, deci prețul bitcoin ar putea să urmeze aceeași cale și să testeze rezistența canalului.

O străpungere puternică peste prețul de 930$ ar putea să atragă cumpărătorii pe piață și să permită criptomonedei să își continue urcarea pe termen lung. Pe de altă parte, o străpungere sub canalul de suport ar putea să confirme că urmează un trend descendent pe termen mai lung.

Evenimentele pieței

Investigația autorităților chineze asupra schimburilor și clineților este încă în desfășurare. Asta continuă să tulbure apele și ar putea să ducă în continuare la lichidarea pozițiilor de lung și la rețineri în a deschide unele noi. Activitatea pe piață a fost mai mică, iar efectele s-au văzut în volatilitatea prețului.

De curând, câteva schimburi au anunțat că vor impune comisioane mai mari pentru a se supune reglementărilor. Declarațiile lor indică faptul că aceste comisioane vor ”descuraja manipularea pieței și vor scădea volatilitatea”. Mulți speculează că oficialitățile le-au forțat mâna și că vor continua eforturile de a descuraja tranzacțiile de bitcoin în China.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC