Prețul bitcoin începe să stabilească noi înălțimi record, ceea ce indică un început puternic pentru 2017 și un interes crescut din partea investitorilor.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

– Prețul bitcoin a urmărit îndeaproape structura de continuitate a candelelor pe termen lung, dominată de tauri.

– Prețul a ajuns deja la înălțimi record, în jur de 1200, la începutul anului, ceea ce indică faptul că ar urma să mai crească.

– Următorul prag pentru bitcoin pare să fie cel de 1300$, un important prag psihologic. Deocamdată, momentumul taurilor pare de neoprit acum.

prețul bitcoin, tranzacții bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 rămâne deasupra SMA200 pe graficul săptămânal. În continuare cea mai fragilă rezistență este cea superioară. Distanța dintre mișcările medii pare să crească acum, după o scurtă apropiere.

Stocastica indica de mai multă vreme condiții de supracumpărare și nu arată semne că va scădea, ceea ce înseamnă că a mai rămas o presiune de cumpărare considerabilă. Cifra RSI se îndreaptă în continuare în sus, deci prețul bitcoin ar putea și el să crească și să își facă loc către următoarele nivele de rezistență.

Acest momentum puternic al taurilor ar putea să fie suficient pentru a convinge mai mulți investitori să intre pe piață. Cu toate acestea, mulți sunt optimiști și cred că vor avea parte de o retragere care să le permită să intre pe piață la un preț mai bun. Posibile zone de retragere pot fi văzute pe graficul pe termen scurt. Fostele rezistențe de la 1100$ și de la 1200 se vor menține, cel mai probabil.

Evenimentele pieței

În afară de creșterea volumului de tranzacții de care moneda bitcoin a profitat în ultimele zile, bitcoinul a primit un impuls și de la dolarul american, după ce stenogramele FOMC au arătat că nu toți reprezentanții sunt optimiști. De fapt, stenograma întâlnirii a arătat că părerile sunt împărțite – unii favorizează o compresie gradată, care să lase loc schimbărilor de politică monetară ale președintelui Trump.

Acest lucru a fost suficient să arunce o umbră de îndoială asupra planurilor autorităților bancare de a avea trei creșteri ale ratelor pe dobândă anul acesta. Așadar, dolarul american s-a retras pe toată linia. Investitorii globali, în special China, vânează încă profituri mai mari din partea activelor ca bitcoinul, în timp ce piața continuă să aibă o apetență pentru risc.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC