E posibil ca prețul bitcoin să fie pregătit să își continue căderea, după o corecție rapidă. Consolidarea însă trimite un semnal de consolidare.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a străpuns recent canalul ascendent de suport vizibil pe graficul pe o oră și patru ore.
  • Acest lucru semnalează că trendul ascendent ar putea să se încheie și că urmează o reversie.
  • Prețul și-a găsit suportul la SMA 200 și a făcut o retragere către pragul de suport, care acum s-ar putea menține ca rezistență.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA 100 este deasupra SMA 200, ceea ce înseamnă că cea mai fragilă rezistență ar fi cea superioară și că ralierea ar putea să continue. Cu toate acestea, distanța dintre mișcările medii se îngustează, deci o intersectare inferioară ar putea să fie iminentă, ceea ce i-ar face pe mai mulți vânzători să se alăture. De asemenea, SMA 100 pare să se mențină ca rezistență dinamică, din moment ce se aliniază cu suportul canalului străpuns.

Stocastica este în scădere, ceea ce înseamnă că vânzătorii controlează acțiunile de preț bitcoin. În acest caz, prețul și-ar putea continua căderea către valorile minime de 608$ sau către următoarea zonă de interes, aproape de 600$.

Pe de altă parte, o întoarcere a presiunii de cumpărare ar putea să declanșeze o mișcare înapoi, în interiorul canalului ascendent. Dacă acest lucru se întâmplă, atunci prețul bitcoin ar putea să fie susținut de tauri până la vârful gamei, la 620$.

Evenimentele pieței

Raportul NFP american ar putea să fie principalul catalist pentru prețul bitcoin față de dolar săptămâna aceasta, pentru că traderii mizează pe niște cifre puternice. Atât cifrele ISM cât și PMI au întrecut așteptările și au reflectat creșterea locurilor de muncă, deci există o șansă bună ca cifrele legate de locurile de muncă să depășească așteptările.

Dacă acest lucru se întâmplă, traderii ar putea să aibă așteptări mai mari pentru o compresie financiară în luna noiembrie, ceea ce ar crește cererea de dolar și ar descuraja apetitul pentru risc. Pe de altă parte, niște rezultate dezamăgitoare ar putea să arunce îndoieli asupra compresiei economice și i-ar putea face pe traderi să aștepte câștiguri mai mari de pe urma activelor mai riscante, ca bitcoinul .

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC