Prețul bitcoin a avut un Intraday de 570$ și își continuă mișcările orizontale de la începutul lunii. Indicatorii arată că lichidarea continuă și că urșii controlează în continuare piața, fără ca taurii să intervină pentru a ridica prețul.

Deocamdată, prețul bitcoin depinde de acțiunile dolarului american, care are o poziție bună pe piață. Fără cataliști importanți care să trimită traderii către bitcoin, prețul își poate continua trendul pe orizontală sau ar putea să scadă ușor.

Preț BTC (Intraday, BitStamp)570USD/513EUR
Suport560USD
Rezistență580USD
MACD26,  12 (în scădere cu 0,521)
Momentum12 (-1,7)
RSI40,13
MFI50,9

*Glisați termenii necunoscuți cu mouse-ul pentru a vedea definiția acestora și felul în care influențează piața 

Semnalele indicatorilor tehnici

Mișcările medii indică un trend descendent (SMA100 este în scădere și anunță o viitoare intersecție cu SMA200). Momentumul este și el în scădere ușoară, dar are totuși valori pozitive. Acest lucru presupune o încetinire a pieței, semn că bitcoinul poate să mai bată încă pasul pe loc.

Mișcări se fac în această perioadă în interiorul unui triunghi cu înălțimea de 20 de dolari – pragul de jos este dat de baza triunghiului, la 560$, iar vârful la 580$. Este mai probabilă o scădere sub linia de suport, așa cum arată și raportul de convergență MACD.

O candelă roșie, lungă, care se încheie la 560 de dolari, arată pesimismul traderilor pe de-o parte și consolidează suportul pe de altă parte.

Evenimente ale pieței

Moneda bitcoin a avut o vară plină de evenimente. Înjumătățirea a fost umbrită de Brexit, iar volatilitatea la care se așteptau traderii pare să se fi netezit într-o oarecare măsură. Trendul puternic descendent a fost declanșat de atacul recent asupra schimbului Bitfinex.

Economia americană, la care se raportează prețul bitcoin este în creștere, iar cifrele pozitive au atras traderii mai degrabă către dolar, care a fost vara aceasta mai puternic. Și economia chineză, care dă de obicei tonul pentru cumpărarea bitcoin, a avut parte de o perioadă optimistă și de control financiar mai relaxat.

Alte surse

Investing.com – preconizează un trend puternic de vânzare și piața urșilor

Nathaniel Freire via BraveNewCoinexces de poziții pe lung care pot să ducă la o lichidare pe termen lung. S-ar putea să ne aflăm într-o perioadă de consolidare lungă.

Sarah Jenn via NewsBTCindicatorii tehnici dau deocamdată semnale amestecate, ceea ce înseamnă că direcția prețului ar putea să fie dată de cataliștii pieței (date din partea economiei americane – ADP, cifrele NFP etc)

Charles Bovaird via CoinDesk  – posibili catalizatori ar fi lansarea a două ETF-uri (fonduri de tranzacționare-schimb bitcoin), vehicul care în general aduce o gamă de stocuri și comodități. Este vorba despre SolidX Bitcoin Trust și Winklevoss Bitcoin Trust.