Prețul bitcoin e pe val, dar a făcut o pauză în structura de consolidare a taurilor înainte să crească și mai mult.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a stabilit recent un momentum ascendent puternic, după o străpungere deasupra canalului ascendent pe termen scurt
  • Prețul se consolidează. Cumpărătorii așteaptă să intre în joc mai mulți tauri
  • O străpungere superioară sau o retragere majoră ar putea să ofere oportunități de a intra pe piață.

Bitcoin Price Technical Analysis for 10/13/2016 - Buy on Dips?

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200, deci cea mai fragilă rezistență este cea superioară. Pe lângă asta, distanța dintre mișcările medii este în creștere, deci presiunea taurilor este mai mare. Stocastica este de asemenea în urcare și arată că prețul bitcoin este controlat de tauri.

Dacă cei care cumpără își vor epuiza energia, atunci prețul bitcoin ar putea să se retragă către zonele de interes,  care s-ar putea menține ca suport. Cea mai apropiată astfel de zonă ar fi baza de consolidare în jur de 646$, iar apoi suportul dinamic de la SMA100, deasupra prețului de 625$. Următoarea ar fi SMA200, în jur de 620$, care se aliniază de asemenea cu un nivel de rezistență străpuns.

Evenimentele pieței

Stenogramele FOMC nu au schimbat prea mult prețul bitcoin. Dolarul a obținur creșteri minore față de competitori. Tonul precaut al unora dintre autorități au limitat creșterea dolarului. Membrii FOMC au notat că decizia din septembrie a fost ”cât pe ce” și că ideea de creștere a ratelor pe dobândă are mai mult avânt. Există mari așteptări pentru o compresie economică în luna decembrie.

Traderii ar putea să se îndrepte către cifrele PPI pentru vânzările în retail de vineri, dar și către starea preliminară a consumatorilor din partea Universității Michigan. Cifrele de top de la vânzările în retail ar putea să aibă o creștere de 0,6%, în timp ce vânzările de bază una de 0,4%. Prețurile producătorilor ar putea să indice de asemenea creșteri, care ar susține așteptări mai puternice de la inflație.

Semnele de epuizare pot fi văzute în ralierea piețelor, creând un cadru propice pentru încasarea profiturilor de pe urma mișcărilor puternice recente, ceea ce ar însemna o posibilă corecție a prețului bitcoin.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC