Prețul bitcoin își revine încet-încet după știrile venite din China. Am avut parte de o perioadă emoțională în ultima vreme, în care traderii și-au bazat deciziile pe știri, nu neapărat pe calitățile pieței. Observam într-un articol precedent că aceste știri venite din China au din ce în ce mai puțin impact asupra pieței. Dacă în 2013 anunțul Băncii Populare din China făcea prețul bitcoin să scadă cu aproape 75%, acum scăderea înregistrată nu a fost mai mare de 10 procente. Așadar, piața și-a creat o oarecare imunitate la știrile negative iar traderii au învățat o lecție importantă – unul dintre momentele ideale de cumpărare este panic-sell-ul.

Piețele din China își revin încet la normalitate, în așteptarea lui martie, când se va încheia perioada de restricție la retragere.

În prezent prețul bitcoin se mișcă în zona 1030-1040USD. Urmează weekendul iar pe piață se va simți o volatilitate mai mare cu mișcări rapide. Nivelele importante (rezistența superioară și cea inferioară) sunt de 975, respectiv 1065%. Se preconizează o creștere ușoară, cu posibilitatea de a testa ambele nivele.

Așteptările la contractele la termen își revin și ele la nivele normale, atâta timp cât piața caută un preț staibl peste 1000 de dolari americani.

Ca și concluzie, se vede o creștere constantă, dar există oricând riscul unei căderi abrupte. Se recomandă acoperirea riscului de cădere a prețului.

Emoțiile de pe piața bitcoin au afectat și altcoinurile, care au scăzut în ultima perioadă. Întreaga piață altcoin se află în retragere, așadar doar monedele puternice merită deocamdată urmărite.

Ether are ceva potențial, însă perioada ideală de cumpărare a trecut. Știrile pozitive din ecosistem ar putea să aibă totuși ceva tracțiune în perioada imediat următoare.