Unde va ajunge prețul Bitcoin in 2020 depinde de efectul pe care înjumătățirea recompenselor de bloc îl va avea supra pieței. Analiștii nu reușesc însă să cadă de acord asupra acestui efect.

Teoria rațională a pieței susține că investitorii au avut ani în care să se pregătească și, prin urmare, reducerea recompensei blocului BTC ar trebui să aibă un efect redus asupra prețurilor. Cu toate acestea, piața cripto nu s-a remarcat prin evoluții logice.

„Prețul Bitcoin in 2020 are nevoie de catalizatori macro mai mari decât o reducere marginală de 2% a ratelor inflației”,

consideră Ryan Selkis de la Messari.

Testeaza un exchange descentralizat! Cont demo cu 100 ETH!

Yele Bademosi de la Binance Labs se așteaptă ca:

„cel mai mic preț al BTC în 2020 să fie mai mare decât nivelul minim anual al anului 2019 (~ 3.300 USD)”.

Prețul Bitcoin in 2020 poate ajunge pana la 200.ooo de dolari

Blockchain Capital consideră că BTC va depăși 20.000 de dolari în 2020. Aceeasi opinie o are și Su Zhu de la Three Arrows Capital. Unul dintre partenerii The Spartan Group crede că Bitcoin va ajunge la 40.000 de dolari.

Seonil Moon de la Bithumb susține de asemenea predicția de 40.000 și a menționat:

„În 2020, investitorii instituționali vor trece dincolo de testare și vor începe să creeze o nouă cerere pentru cripto.”

Cel mai mare optimist pentru anul viitor este John McAfee. Cu toate acestea, foarte puțini membrii ai comunității cred în predicția sa de 200.000 de dolari susținută de el pentru prețul Bitcoin.

Altcoins promițătoare

Spartan Black susține că printre cele mai promițătoare tokenuri pentru anul viitor se numără DOT de la proiectul Polkadot:

„În China, este singurul proiect care se apropie de Ethereum în ceea ce privește profilul, comunitatea și interesul investitorilor.”

De asemenea, Spartan Black se așteaptă ca MKR Maker să depășească 1.000 de dolari.

Experții sunt mai puțin optimiști în ceea ce privește tokenul TON al Telegram. Blockchain Capital a prezis că niciuna dintre rețelele de nivel 1 care vor fi lansate în 2020 nu va intra în top 10 marketcap.

Spartan Black se așteaptă ca SNX și BAT să își crească plafoanele de pe piață anul viitor, însă DOGE, NEO și ICX vor pierde teren. În cele din urmă, Bram Cohen de la Chia prevede că Tether (USDT) va deveni cel de-al treilea mare activ digital ca market cap.

CryptoZZ