Mai mulți analiști de top de pe Wall Street de la Fundstrat, Standpoint Research și Galaxy Investment Partners se așteaptă ca prețul bitcoin la sfârșit de an să crească peste 10 000 de dolari. Nu demut, chiar ținta de 10 000 de dolari părea absolut exagerată.

Tom Lee  pune ochii pe un preț de 10 000 de dolari

Într-un comunicat lansat pe 22 noiembrie, Tom Lee de la Fundstrat a anunțat: „Ridicăm ținta de preț bitcoin pentru mijlocul lui 2018 la 11500 de dolariși cea pentru Bitcoin Investment Trust la 1300 de dolari”

„Acum câteva săptămâni” scrie Lee „eram neutrii pe termen scurt. Nivelul de preț la momentul respectiv (de aproximativ 7400 de dolari) depășise estimările noastre. Săptămâna trecută, bitcoinul a scăzut la 5600$ și de atunci și-a revenit. După părerea noastră, această mutare către 5600 de dolari a șters ”mâinile slabe” și nu credem că mai e cazul de precauție.”

Lee și-a revizuit predicția precedentă, care spunea că bitcoinul o să ajungă la 6000 de dolari până la mijlocul lui 2018. Bitcoinul a făcut praf această predicție, cu cel puțin opt luni înainte de termen.

Conform raportului, Lee este încurajat de „volumul de tranzacții pentru conturile unice” și „faptul că pe Coinbase există mai bine de 14 milioane de conturi”.

O creștere de 700% în mai puțin de un an le dă curaj strategilor financiari. Lee nu este singurul optimist.

prețul bitcoin la sfârșit de an

Ronnie Moas vorbește de o creștere la 14 000$

Într-o scrisoare către clienți, Ronnie Moas de la Standpoint Research spune că „au avut loc mai multe evenimente pozitive în ultimele cinci luni. Câteva obstacole din calea bitcoinului au fost dărâmate. Se poate spune că știrile pozitive încă nu se reflectă cu totul în prețul de acum”.

Tae Kim de la CNBC spune că drept rezultat, analiștii au crescut predicțiile pentru prețul bitcoin la sfârșit de an la 14 000$, de la 11 000, ceea ce reprezintă o creștere de 70% față de nivelul curent.

CME a anunțat recent că se așteaptă la o piață de futures pentru bitcoin. Square a introdus bitcoinul pe platformă. Aceste date au jucat un rol important în calculele lui Moas.

Mike Novogratz se așteaptă la o creștere de 10 000 de dolari până la sfârșit de an

Mike Novogratz de la Galaxy Investment Partners crede că motivul pentru care unii dintre colegii din lumea financiară nu cred în bitcoin este…vârsta pe care o au. Acesta a spus celor de la Bloomberg că cei peste 60 de ani care nu au crescut în era digitală au idei preconcepute și că atitudinea lor este de înțeles.

Compară bitcoinul cu „aurul digital” ca pe o metodă de a le explica fenomenul vârstnicilor. A pus de asemenea accent pe felul în care revoluția pe care bitcoinul o reprezintă a apărut din cauza problemelor de încredere în sistemul financiar tradițional. Novogratz dă ca exemple contemporane Venezuela și Zimbabwe, unde guvernele și instituțiile bancare nu sunt de încredere.

Gazda unei emisiuni l-a întrebat pe Novogratz cum se face că bitcoinul poate să fie o sursă de încredere când „altcoinuri” ca tether pot să fie sparte, făcând bitcoinul să piardă din valoare. „Suntem în repriza doi-trei a acestei revoluții”, a răspuns Novogratz, făcând referire la jocul de baseball care are nouă reprize într-un joc.

Acesta a adăugat că volumul total al pieței este mai mare de un sfert de triliard de dolari. Din aceștia, „doar” 30 de milioane au fost sparți/furați. Deși nu sunt cazuri fericite, acesta a insistat că privite în ansamblu criptomonedele sunt sigure.

Novogratz crede că nu ar fi o problemă ca prețul bitcoin la sfârșit de an să ajungă la 10 000 de dolari.