E clar că vineri nu a fost o zi tocmai stabilă pentru rata de schimb bitcoin-dolar.

Panica pe piață a fost declanșată de zvonuri cum că în China ar urma să fie interzise schimburile de bitcoin. Piața a reacționat rapid, iar prețurile au scăzut mult sub 3 000 de dolari, minime pe care nu le-a mai atins de luni de zile.

Câteva zile mai târziu, prețul și-a revenit. În trei zile a crescut deja cu 33% și a ajuns la valorile pe care le avea în luna august.

Prețul bitcoin și-a revenit pentru că oricum pe piață erau condiții puternice de supravânzare, dar și pentru că presa Chineză a anunțat că nu vor fi interzise toate formele de tranzacționare cu criptomonedă.

Recuperarea de la minimele de 2980$, urmată de o tranșă de consolidare în zona 3500-3800$ în weekend și de o creștere peste nivelul de rezistență la 3900$, indică astăzi că traderii au mai multă încredere în starea pieței.

Așadar, a scăpat bitcoinul de toate problemele?

Analiza acțiunilor de preț arată că bitcoinul ar putea să aibă o raliere masivă la prețuri record, așa cum nu s-a mai văzut de la mijlocul lui iulie. Cu toate acestea, taurii încă trebuie să depășească niște nivele de rezistență importante înainte să câștige lupta.

Graficul zilnic – mișcările medii pe 100 de zile și RSI în supravânzare

Acțiunile de preț în ultimele 48 de ore sunt similare cu ce am văzut la mijlocul lui iulie. Scăderea sub mișcarea medie pe 100 de zile a fost temporară iar cifra RSI (indexul de forță relativă) arătau supravânzare.

În acel moment, piața a avut parte de o super-raliere, iar bitcoinul a atins maxime de 5000$.

Totuși, graficul pe zile arată aranjamentul de candele doji spate-în-spate. Este o structură care arată indecizie pe piață. Întoarcerea taurilor pe piață ar fi confirmată dacă doji ar fi urmate de o candelă pozitivă, ori dacă bitcoinul încheie ziua într-o notă pozitivă de preferat peste 3958 de edolari (media de mișcare pe 50 de zile).

Linia de trend trasată între maximele din 2 și 8 septembrie ar pune o rezistență undeva la 4250$.

Dacă se confirmă întoarcerea taurilor, urmată de o creștere peste 4250$, atunci încrederea în piață va crește și mai mult șansele ca bitcoinul să treacă de 5000$.

Dacă prețul la sfârșitul zilei va fib sub 3600$, atunci vor fi atrași și mai mulți urși pe piață.

Sursa – Coindesk