Prețurile cripto continuă să crescă

În cursul zilei de azi, prețurile cripto continuă să crescă. Bitcoin a depășit valoarea de 9.750 de dolari, dar evoluția sa a fost mult depășită de altcoins.

Potrivit Tradingview.com, dominanța Bitcoin a scăzut la cel mai scăzut nivel de la începutul lunii iulie 2019. Declinul la 65,8% a avut loc pe fondul unei resurgențe a altcoins, ceea ce se traduce printr-o activitate intensă de tranzacționare. Chiar și cu creșterile de preț de anul acesta, multe criptomonede se situează încă la un nivel scăzut.

Potrivit Livecoinwatch, peste 50% din primele douăzeci de active cripto au pierdut peste 80% din valoarea maximă istorică. Acestea includ ETH, XRP, BCH, LTC, EOS, ADA, XLM și TRX.

Raport: IBM este cea mai activă companie americană din domeniul brevetelor blockchain

Database Trends and Applications a raportat că IBM este compania care a primit cele mai multe brevete din Statele Unite. Cu cele 9.626 de brevete obținute, IBM rămâne liderul topului pentru al 27-lea an consecutiv. Dintre acestea, 1.800 se referă la inteligență artificială, mai mult de 2.500 la tehnologia cloud și peste 100 în domeniul blockchain.

Autorii analizei au examinat brevetele legate de blockchain, care au fost acordate din ianuarie 2014 până în octombrie 2019. Ei au făcut o comparație între cele acordate de către Administrația Națională a Proprietății Intelectuale din China și Oficiul pentru Brevete și Marci din SUA . În această perioadă, China a acordat 2.218 brevete blockchain, comparativ cu 227 de către SUA.

Bitspark se închide în ciuda evoluției pozitive

Compania Bitspark, ce oferă servicii tip exchange și trasferuri de criptomonede, a anunțat că își va închide activitatea pe 4 martie. Decizia a fost luată în ciuda faptului că a raportat o creștere exponențială în urma lansării produsului său cash point. Conform directorului general, George Harrap, produsul Cash Point a înregistrat o creștere de 400% de la lună la lună.

Problemele din interiorul companiei au apărut după ce fondatoarea Maxine Ryan a decis să părăsească compania. Lansată în 2014, Bitspark a devenit una dintre companiile majore de servicii financiare bazată pe blockchain pentru regiunea Asia-Pacific, deservind țări precum Vietnam, Filipine și Indonezia.

Bitspark a realizat un ICO în 2017, lansând tokenul Zephyr (ZEPH) ca bază a unui proiect specializat în transferul de bani fiat pe un blockchain.

Lightning Labs obține 10 milioane de dolari în finanțare și lansează Loop

Compania Lightning Labs a anunțat că a obtinut 10 milioane de dolari de la mai mulți investitori pentru dezvoltarea rețelei. De asemenea, a anunțat lansarea Loop, primul său serviciu plătit pentru comercianții care doresc să accepte bitcoin.

Loop își propune să îi ajute pe comercianți să își gestioneze mai eficient canalele de plată. Canalele de plată Lightning trebuie să aibă bitcoin în ele pentru a rămâne deschise. Aceasta reprezintă o problemă pentru cei care utilizează efectiv aceste canale fără un flux de intrare și ieșire perfect echilibrat.

„Loop îi ajută pe oameni să pună fonduri în canalul lor existent…de genul unui card de debit preplătit pentru un cont Ligthning”,

a declarat CEO-ul Lightning Labs, Elizabeth Stark.

Acest serviciu, care va percepe un procent mic din fiecare buclă completă, ajută comercianții și exchange-urile să mențină lichiditatea în canale.

CryptoZZ