Comitetul bancar din Senat a ținut o audiere cu privire la tehnologia blockchain și posibila reglementare a criptomonedelor.

O mare parte dintre participanți și senatori și-au exprimat scepticismul cu privire la capacitatea criptomonedelor de a extinde accesul la serviciile financiare globale.

La audiere au participat Jeremy Allaire, CEO al companiei cripto Circle, profesorul de drept de la Universitatea din California, Mehrsa Baradaran, și Rebecca Nelson, specialistul în comerț internațional și finanțe al Congresului.

vinde bitcoin

Criptomonedele, o soluție la problema incluziunii financiare?

Pentru început, Baradaran a pus la îndoială capacitatea criptomonedelor de a rezolva problema incluziunii financiare. Ea a afirmat că Federal Reserve și alte instituții au deja tehnologia necesară și puterea de a rezolva problema accesului la servicii bancare.

„Nici o criptomonedă nu poate face asta până când nu există adopție pe scară largă”,

a explicat ea.

Legislație nepotrivită

Jeremy Allaire a sustinut că legislația actuală cu privire la criptomonede face dificilă adopția acestora. În plus, definiția titlurilor de valoare/securities nu se adaptează la tipurile de active digitale existente.

“Există o neconcordanță fundamentală între ghidul de reglementare și natura acestor active”,

a spus Allaire în cadrul audierii.

Între timp, țările care au o politică oficială mai bine definită în jurul criptomonedei beneficiază de această claritate. Nelson a subliniat că hub-urile cripto se înmulțesc, deoarece țări precum Elveția și Bermuda își consolidează cadrele de reglementare în efortul de a atrage companiile fintech.

Allaire a declarat că orientările publicate de Grupul de acțiune financiară (FATF) reprezintă un punct de plecare bun pentru a aduce reglementările pe aceeași pagină. Aceste linii directoare au fost acceptate de mai multe națiuni și coaliții suverane, inclusiv G20, ceea ce înseamnă că majoritatea jurisdicțiilor vor respecta liniile directoare ale FATF.

carscenter-accepta-bitcoin

Senatoarea americană Catherine Cortez Masto (D-NV) a declarat că tehnologia blockchain are potențialul de a revoluționa mai multe sectoare și a solicitat parlamentarilor să examineze posibilitățile tehnologiei cu ochii spre viitor.

„Dacă noi ca țară nu conducem această tehnologie, China sau o altă țară va face acest lucru”,

a spus ea.