BitPay, acuzat că blochează fondurile donate pentru asociația Hong Kong Free Press

Editorul șef al Hong Kong Free Press (HKFP), Tom Grundy, a susținut că procesatorul de plăți BitPay refuză să transfere donațiile efectuate în numele organizației. În mesajul publicat pe Twitter, Grundy a explicat:

”Multe mulțumiri susținătorilor HKFP care au donat 14.817 HK în Bitcoin începând cu anul 2015.
Cu toate acestea, donațiile cripto sunt temporar suspendate, deoarece BitPay a refuzat să transfere donațiile făcute către hongkongfp timp de 3 săptămâni fără un motiv întemeiat.”

Ulterior, Grundy a explicat că fondurile au fost reținute săptămâni întregi, pur și simplu pentru că băncile din Hong Kong folosesc SWIFT și nu IBAN. Cu toate acestea, până acum acest lucru nu a fost o problemă, așa că nu este clar de ce transferul de fonduri a fost oprit acum.

Climatul politic actual din Hong Kong înseamnă că ar putea fi mulți factori implicați. Populația a organizat numeroase proteste din cauza unui proiect de lege ce ar permite extrădarea infractorilor pentru cercetări în China.

Procesatorul de plăți BitPay criticat ca promoveaza Bitcoin Cash

Este posibil ca BitPay să fie sub presiune din partea guvernului chinez sau ar putea fi pur și simplu o altă gafă majoră.

Cu două spătămâni în urmă, BitPay a refuzat o donație de 100.000 USD pentru a ajuta la combaterea incendiilor din pădurea Amazon. La momentul respectiv, justificarea a fost că organizația caritabilă Amazon Watch avea o limită de transfer pe cont.

De asemenea, BitPay s-a confruntat cu critici pentru disimularea propriilor taxe ca „Taxe de rețea Bitcoin”, într-o aparentă acțiune de a promova utilizarea Bitcoin Cash.

În orice caz, editorul Hong Kong Free Press a criticat foarte vocal procesatorul de plăți BitPay și a recomandat publicului să nu le folosească serviciile. Până în prezent, BitPay nu a oferit o declarație cu privire la situație.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

JP Morgan Chase plătește 2.5 milioane de dolari clienților taxati pentru achizițiile de criptomonede

Gigantul bancar JPMorgan Chase a soluționat recent un proces din 2018 cu o sumă totală… Citeste mai mult

6 ore

Vitalik Buterin: Războiul dintre Trump și Twitter subliniază nevoia de platforme social media descentralizate

Președintele american a intrat în conflict cu rețele sociale, în special Twitter. Platforma l-a contrazis… Citeste mai mult

7 ore

Binance devine validator în rețeaua Elrond

Proiectul Elrond a anunțat că Binance va deveni validator în rețeaua sa, în pregătire pentru… Citeste mai mult

o zi

Jucătorii Fortnite au adoptat tokenurile Reddit mai repede decât cei din r/Cryptocurrency

Într-o evoluție ironică, jucătorii de Fortnite s-au dovedit a fi mai entuziasmați cu privire la… Citeste mai mult

o zi

Utilizatorii Coinbase primesc un airdrop OMG

Utilizatorii exchange-ului Coinbase care au stocat Ethereum în conturile lor în ultimii trei ani sunt… Citeste mai mult

o zi

Autoritatea concurenței din Franța analizează industria plăților

Autoritatea franceză pentru concurență a decis să investigheze direcția de evoluție a industriei plăților, mai… Citeste mai mult

o zi