Universitatea Fundação Getúlio Vargas (FGV) din São Paulo, Brazilia a lansat un nou program de masterat în cripto-finante începând cu acest an, după ce anul trecut alte universități au încorporat cursuri despre criptomonede și blockchain în programa facultăților de economie și finanțe.

Coordonatorul programului, Ricardo Rochman a declarat că decizia a fost bazată pe cererea de experți pe piață

”Piața cripto suferă în prezent de lipsa specialiștilor. Cripto-finanțele se bazează pe principii economice și financriare care merită discutate, cercetate și învățate”.

Sistemul de educație superioară din Brazilia a adoptat rapid monedele digitale și tehnologia blockchain în programele de studii – de exemplu, cursuri despre criptomonde au fost predate în cadrul Facultății de Economie și Administrație la Universitatea din Sao Paolo încă de anul trecut. Profesorul Alan de Genraro, care predă un astfel de curs , a declarat:

”Principiile pe care se bazează critpomonedele trebuie prezentate studenților chiar dacă aceștia nu se vor specializa în finanțe. Oamenii trebuie să înțeleagă care sunt factorii benefici și care sunt cei negativi, precum și felul în care influențează dezvoltarea pițeleor financiare.”

Doi dintre studenții care au urmat aceste cursuri au fondat Blockchain Insper, un grup de studiu care oferă cursuri adiționale și workshopuri despre criptomonede și tehnologia blockchain, scopul lor fiind ca după absolvire să îl transforme într-o companie de consultanță.

Brazilia nu este singura țară care oferă astfel de programe de studiu – univeristăți internaționale precum NYU Law, Duke, Princeton, Stanford și Berkeley din SUA oferă cursuri despre blockchain, contracte smart și criptomonede. În Europa, Universitatea din Cumbria și B9 Lab Academy din Marea Britanie, Universitate de Informatică din Copenhaga, Universitatea Economică de Stat și Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova oferă cursuri similare.

De asemenea, Universitatea din Cambridge realizează cercetări în domeniul cripto-financiar, iar la Universitatea din Lucerne (Elveția) cursurile se pot plăti în Bitcoin.