Gigantul Microsoft a lansat inițiativa Azure Heroes, în parteneriat cu proiectul Enjin. Acesta este un program de recompensare a celor care contribuie la dezvoltarea Azure cu insigne în forma tokenurilor non-fungibile (NFT). Utilizatorii și dezvoltatorii care s-au distins pentru acte de impact verificabile asupra Azure, cum ar fi coaching, crearea de demonstrații, crearea de cod de exemplu, blogging sau completarea anumitor provocări vor fi recompensați.

Insignele Azure Heroes sunt unice și originale și sunt convertite în tokenuri NFT înregistrate pe blockchain-ul Ethereum. În fiecare sezon, se vor emite un număr limitat de insigne noi, care vor fi ulterior distribuite celor care contribuie la ecosistemul Azure.

Unele insigne sunt mai dificil de câștigat decât altele, dar toate au propriul hash de tranzacție unic și necesită stocarea într-un portofel blockchain.

Distribuția are loc printr-un cod QR și, odată primit, tokenul NFT poate fi trimis la orice adresă publică din Ethereum, sau eventual distrus.

Programul Azure Heroes in parteneriat cu Enjin

Programul Azure Heroes este cea mai recentă inițiativă a Microsoft bazată pe blockchain. Este clar că implicarea companiei nu se limitează doar la încercarea de a reproduce tehnologiile interne care stau la baza acestuia.

Utilizarea rețelei Ethereum demonstrează că Microsoft este deschis la parteneriate pentru utilizarea tehnologieiilor descentralizate, nu doar pe cele proprietare.

Proiectul de gaming Enjin, cu sediul în Singapore, a devenit un partener oficial al Samsung Electronics în luna martie a acestui an. Este unul dintre tokenurile incluse în portofelul cripto al smartphone-ul Galaxy S10.

Știrea parteneriatului cu Microsoft a provocat creșterea valorii tokenului ENJ cu mai mult de 60%, prețul ajungând la 0.10$.