24 de companii farmaceutice au decis să colaboreze pe un proiect blockchain de prevenire a contrafacerii medicamentelor. Creat sub denumirea MediLedger Network, organizația include cei mai importanți producători și distribuitori de medicamente din SUA. Printre cele 24 de companii participante se numără Amgen Inc, FedEx Corp, GlaxoSmithKline Plc, Novartis, AmerisourceBergen Corp, Sanofi, Pfizer Inc, Walgreens Boots Alliance Inc și Walmart Inc.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

MediLedger a prezentat un raport către Administrația americană pentru produse alimentare și droguri (FDA) care expune beneficiile blockchain pentru a combate medicamentele contrafăcute. Compania de tehnologie Chronicled este custodele MediLedger, care asigură administrarea rețelei, se arata intr-o declaratie facuta de Susanne Somerville catre Reuters.

„Credem că o soluție blockchain poate preveni medicamentele contrafăcute”,

a spus Somerville într-un interviu.

„Intenția este de a îmbunătăți securitatea medicamentelor eliberate pe bază de rețetă în această țară.”

Proiectul MediLedger combate piata medicamentelor contrafacute

Medicamentele identificate ca fiind contrafăcute pot fi contaminate, conțin ingredientul greșit sau nu au deloc un ingredient activ. În trecut, au existat cazuri în care piața a fost inundată de medicamente contrafăcute pentru cancer.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că medicamentele contrafăcute în valoare de 73 de miliarde de euro sunt tranzacționate anual.

„Actuala infrastructură de puncte de distribuție nu are capacitatea de a păstra datele sincronizate cu lanțul de furnizare a serviciilor de asistență medicală. Acest aspect crește în final riscul de produse contrafăcute sau nelegitime”,

a spus David Vershure, șeful managementul contractelor pentru Roche.

Proiectul MediLedger a fost creat ca răspuns la apelul FDA la începutul anului trecut pentru proiecte pilot care testează un sistem electronic interoperabil.

CryptoZZ