Votare necenzurabilă — Alex Pasfield, un dezvoltator de 14 ani, a creat o nouă platformă numită Bitcoin Voice, care permite membrilor comunității bitcoin cash să voteze fără teama că vor fi cenzurați.

Regitru de votare verificabil pe blockchain

Votare necenzurabilă — Dezvoltatorul de 14 ani care a lucrat deja la mai multe proiecte bitcoin și care codează de când avea 9 ani, a lansat o platformă care le permite celor ce folosesc BCH și BTC să voteze subiecte importante, adică să pună banii pe masă, aproape literalmente. Pasfield, cunoscut și ca Plain Crypto (@Plaincrypt) a creat aplicația care arată mesajele publice conectate la tranzacțiile blockchain și care au ca sursă datele în timp real. Siteul aplicației spune că „sistemul poate fi utilizat ca registru verificabil de votare necenzurabilă pentru utilizatorii blockchain, în raport cu sumele tranzacționate”.

Pasfield a codat primul program la vârsta de 9 ani

Pasfield spune că tatăl său i-a trezit interesul către bitcoin și criptomonede.

„Tatăl meu m-a învățat programare la momentul respecitv și mi-a făcut bazele în sistemele monetare globale, necenzurabile, distributive, peer-to-peer. Pentru că și eu și el avem o genă libertariană, subiectul a rezonat imediat cu mine”, a explicat Pasfield într-un interviu către Bitcoin.com.

De atunci și până acum, tânărul a fost angajat de grupuri din Suedia și Australia să le facă designul și să le construiască proiecte cripto și blockchain. „Am câțiva oameni inteligenți în jurul meu care m-au ajutat să prind sforile.”

Discuțiile pe Reddit sunt vulnerabile la atacurile Sybil

Pasfield spune că își aduce aminte cum taăl lui i-a explicat cum funcționează limbajele de programare și că a priceput procesul. În după-amiaza respectivă, a și scris primul lui program, cu ceva ajutor.

„De atunci, mi-a arătat cum să separ bazele de date din front end și din back-end pentru a construi sisteme distributive. Asta mi-a dat experiență cu Javascript, HTML, servere web, Python, RDBM și sistemele de administrație Unix”

Mai mult, dezvoltatorul de 14 ani s-a hotărât să construiască o aplicație de votare necenzurabilă pentru comunitatea cripto.

„Lucram cu niște prieteni isteți care construiesc soluții în zona asta, și am găsit problemele de cenzură din subredditul /bitcoin, care îi împiedica pe membrii comunității să discute liber cum să evolueze protocolul bitcoin”, a explicat Pasfield.

Mai este și problema inerentă că chiar și fără tipul de cenzură de pe /bitcoin, aceste platforme de dicuții cum este Redditul sunt vulnerabile la atacurile Sybil și la atacatorii care nu au neapărat o miză în joc, adică nu sunt deținători de monede. Așa că am realizat că singura metodă să obținem un sistem de votare verificabil, global și necenzurabil și care să reflecte miza era să îl punem pe blockchian.

Acesta a dat mai multe detalii despre un client prin care poți să votezi folosind etichete de valoare publice, clientul de referință Bitcoin Unlimited Cash. Pasfield a explicat că după părerea lui este nevoie ca dezvoltatorii de portofele să încorporeze sistemele de votare necenzurabilă cu etichete publice.

„Este foarte ușor și nu e nevoie decât de o schimbare simplă”, a accentuat Pasfield. „Siteul va găzdui în curând instrucțiuni tehnice despre cum se poate face acest lucru, dar între timp ar fi nemaipomenit dacă dezvoltatorii de portofele m-ar contacta pentru instrucțiuni tehnice și s-ar uita la clientul de referință.

Pasfield spune că a studiat diferitele probleme de scalabilitate și că plănuiește să propună soluții pentru a înțelege cum poate scalarea să fie rezolvată pentru diferitele monede. Tânărul dezvoltator a adăugat că motivul pentru care a construit platforma Bitcoin Voice este acela că „deținătorii de monede nu au  nici o voce oficială și verificabilă pentru a influența moneda în care au investit.”