Un utilizator Reddit pe nume Cryptogreetings a postat un puzzle pe platforma de socializare, oferind premiu un BTC persoanei care va reuși să îl rezolve. Puzzle-ul are forma unei imagini cu cuvinte, numere, logo-ul Bitcoin și alte simboluri, iar autorul a postat și șapte indicii pentru soluționarea acestuia.

”Această imagine include cuvintele din whitepaper-ul original al lui Satoshi Nakamoto, scalate de Log N. Idei fără aparentă legătură l-au inspirat pe Satoshi să creeze o soluție care a revoluționat știința socio-economică modernă și industria în general. Imaginea reflectă elementele pe care acestă tehnologie le-a adus la viață și care intră în competiție cu actualul model al titlurilor de valoare. Ascuns la vedere este ceva mai mult – o harta pentru o comoară. 1 BTC este ascuns în lucrare”

Indiciile oferite sunt (în limba engleză):

  1.  You can throw out at least half of the words in the picture
  2.  Think in pairs
  3.  Code easily, attack early
  4.  Lost transactions costs almost users
  5.  00212121
  6.  Try +1
  7.  Almost open.

Pentru cei care se apropie de soluție dar nu finalizează puzzle-ul, Cryptogreetings a promis premii de consolare și a pus de asemenea la dispoziția publicului adresa unde se găsește premiul pentru a asigura participanții.

Puzzle-urile ascunse în operele de artă nu sunt o noutate, astfel încât nu este surprinzător că trendul a fost adoptat și de cripto-entuziaști având în vedere natura criptomonedelor. La începutul acestui an, de exemplu, un cuplu a rezolvat un puzzle vechi de 3 ani al cărui premiu a fost suma de 5 BTC (care valorau aproximativ 50.000$ la momentul respectiv).